עו"ד איילת גלילי, בת 47, אמא לנעה, מתגוררת בפתח תקווה. סגנית יו"ר נעמת ויו"ר סיעת הליכוד בנעמת, חברת נשיאות ומזכירות הליכוד, ויו"ר הפורום לשוויון וייצוג מגדרי בלשכת עו"ד בישראל

האם עדיין צריך 'תנועת נשים' ממוסדת?
האם יש עדיין זכות קיום לתנועות חברתיות עדיין? התשובה היא כן, תנועת נשים היא תנועה חברתית לכל דבר והיא הכתובת לכל אישה באשר היא, לתיקון עוולות בגין פער מגדרי ולקידום מתן הזדמנויות שווה לנשים. האם תוקנו כבר כל העוולות שבסיסן בהבדל המגדרי? עדיין לא. מאד התקדמנו ועל כך יש לברך, אך יש עוד דרך ארוכה. בשנת תש"פ 2019 עדיין יש פערי שכר בגובה 30% בין גברים לנשים רק בשל ההבדל המגדרי. נשמע לא הגיוני אך עדיין קורה בישראל, אין מנכ"ליות בחברות ממשלתיות ואין ייצוג הולם של דירקטוריות בחברות ממשלתיות, ציבוריות ופרטיות… תנועת נעמת תציין בקרוב 100 שנה להיווסדה, מאחוריה פעילות ועשייה נרחבת מבחינה חברתית וחקיקתית למען נשים, אך לפנינו עוד דרך ארוכה לפני שנגיע למנוחה ולנחלה כחברה שוות זכויות והזדמנויות.
נשים דתיות בנעמת
בהנחה שאנחנו מדברים על נשים בעלות השקפה דתית לאומית ובנושאים רבים גם לנשים חרדיות, מדובר על התמודדויות כמעט זהות לחלוטין לכלל הנשים בכל הנוגע למעמדן החברתי, האתגרים והצרכים הייחודיים לאישה כגון חופשת לידה ודמי לידה, תעסוקה, מעמד אישי משפטי, חוקי עבודה וכיוצא בזה. בכל הנוגע לחקיקה או תיקוני חקיקה בכנסת במגוון נושאים כמו שכר שווה, הארכת חופשת לידה, הרי שהמאבק שנעמת מנהלת הוא עבור כלל הנשים מכל הדתות והמגזרים. נעמת אינה עוסקת בשאלות הלכתיות, לצורך כך ישנם גופים שעושים עבודה נפלאה דוגמת מכון פועה ואחרים.
במה נשים כיום צריכות סיוע מתנועות הנשים?
נעמת מעודדת יציאת נשים לעבודה, זו הייתה מטרת הקמתם של מעונות היום שאפשרו לנשים לצאת לעבודה. היא מספקת ייעוץ משפטי לנשים בכל התחומים – החל מדיני עבודה ועד למעמד אישי, ייעוץ כלכלי וייעוץ אישי ומשפחתי.
פערי שכר בין נשים וגברים – ייפתרו אי פעם?
בע"ה ובמהרה בימינו. הגשתי יחד עם חברתי עו"ד עדי לוי סקופ הצעה לתיקון חקיקה בשם נעמת בנושא שכר שווה לעובד ולעובדת. לצערי מערכות הבחירות ואי כינון הממשלה עדיין הותירו את התיקון בהמתנה עד לכינונה של הכנסת החדשה.
אירועים בהפרדה מגדרית
כאשת קריירה דתייה וכמי שפועלת שנים רבות למען קידום זכויות נשים, אני מתקשה מאוד להתחבר לכל שיח של הדרה, אך אני מאמינה שצריך לכבד את הציבור החרדי ולתת לו את האפשרות לקיים את אורח חייו על פי תפיסת עולמו ללא פטרונות פוליטית או אחרת ומבלי לקבוע מה נכון עבורו, כל עוד דרכו אינה פוגעת או באה על חשבון ציבורים אחרים.
מיעוט נשים בליכוד – מדוע?
לא רק בליכוד. דרוש תיקון בייצוג נשים בכל המפלגות, חינוך ועידוד נשים להשתתף בפעילות ציבורית ומתן הזדמנות שווה להיבחר.
הליכוד – דואג לאינטרסים של הציבור הדתי לאומי?
חלק גדול מערכי הליכוד ומחוקת הליכוד הינם בהלימה מוחלטת לעקרונות הציונות הדתית ולא בכדי חלק גדול מחברי המרכז והפעילים השונים מגיעים מהמגזר. גם חלק משמעותי מחברי הכנסת והשרים הם בוגרי ישיבות, אולפנות ושאר מוסדות החמ"ד, כך שמובן לחלוטין מדוע החיבור בין המגזר הדתי לאומי לליכוד הוא טבעי למדי והאינטרסים זהים על פי רוב.
בצל פרשת אפי נווה- מה הסיכוי לשוויון מגדרי בלשכת עו"ד?
בלי קשר לפרשייה או לצל כל שהוא, למעלה ממחצית מחברי הלשכה הן נשים ורבות מהן מוכרות ופעילות מאד; בראש מחוז המרכז נבחרה בבחירות האחרונות עו"ד רומי קמבל ואני מניחה שזו מגמה שתלך ותתחזק בראשותו של עו"ד אבי חימי, היו"ר הנוכחי שמקדם אג'נדה חברתית ושוויונית בלשכה ופועל לצמצום פערים מגדריים.