גיל בן דוד, בוגר תואר ראשון במתמטיקה שימושית ב-HIT מהמכון הטכנולוגי מספר על הדרך שעשה מהישיבה בבת ים ועד להיי טק הישראלי:
בשנת 2012, בעוד ילדים בני גילו חשבו בעיקר ללכת לאיזה חוג אחרי הצהריים או לאן לצאת עם החברים, גיל בן דוד בן ה-15, תלמיד כיתה ט', מחליט להתחיל תואר ראשון ב-HIT מכון טכנולוגי חולון ולא סתם תואר ראשון, תואר במתמטיקה שימושית. "סיימתי 5 יחידות לימוד מתמטיקה במכינה באוניברסיטת בר אילן ואז בדיוק הגיע פרופ' יעקובוב לישיבה שבה למדתי בבת ים והציע לתלמידים להתחיל תואר ראשון במכון" מספר בן דוד ומשחזר את אותם הרגעים שבהם התגבשה קבוצה של 32 תלמידים מלאה במוטיבציה ללמוד תואר ראשון. "לא בחרתי מתמטיקה כאופציה ראשונית אלא זה מה שהוצע לי במסגרת אותה תכנית אקדמית לתלמידי תיכון שנקראת 'מצוינעור' וכך התחלתי תואר ראשון במתמטיקה שימושית" נזכר בן דוד.
תכנית 'מצוינוער' היא יוזמה המאפשרת לנערים ונערות להתחיל את לימודיהם האקדמיים כבר בשלב התיכון וכך, במקביל לשיעורים שהם לומדים בבית הספר, הם ממשיכים בשעות הערב עם קורסים אקדמיים של מרצים מטעם המכון. "אני זוכר ממש לטובה את ד"ר ירמיהו קמינסקי. בתחילה כשהיינו הרבה תלמידים, ד"ר קמינסקי היה מגיע לתת את ההרצאות בישיבה עצמה. לאחר מכן כבר הצטמצמנו לכדי כיתה אחת אז הינו מגיעים ללימודים במכון ולבסוף, נותרתי רק אני השתלבתי כסטודנט מן המניין" אומר בן דוד.
לרוב גילם של הסטודנטים לתואר ראשון הוא מעל 20 ויש אפילו בשנות ה-30 לחיים ואילו בן דוד מתאר איך העביר את שנות נעוריו בין כותלי HIT כאשר סביבו נמצאים סטודנטים בוגרים ממנו, לעיתים בעשור. "תמיד הרגשתי חלק ושייך כי זו התחושה שנתנו לי. לימודי מתמטיקה הם מקום מאד הישגי ועל כך אתה נמדד. השותף שלי לפרויקט הגמר היה גדול ממני ביותר מ-10 שנים וזה לא הפריע לנו לעבוד יחד", אומר בן דוד.
עם סיום לימודיו במכון, בהיותו בן 18, בן דוד התגייס כמפתח במסלול סייבר ולאחר מכן עשה תואר שני במדעי הנתונים, בזה הוא עובד עד היום בסטארט אפ ישראלי בשם LAYER X שעוסק אבטחת דפדפנים וגלישה בטוחה באינטרנט. בן דוד מספר כי התואר תרם לו רבות על מנת להגיע לתעשיית הטכנולוגיה הישראלית ומתאר כיצד מתמטיקאים משתלבים בהיי טק בקלות, היות ויש בידם את ארגז הכלים המתמטיים שרכשו. "למתמטיקאים יש יתרון בולט על פיזיקאים או בוגרי הנדסה ומדעי המחשב, יש להם את ארגז הכלים המתמטי הדרוש כדי לנסות ולפתור בעיות מורכבות. לא על פי חוקים פיזיקליים ולא על סמך ידע טכני. בסופו של דבר כל פיתוח טכנולוגי מבוסס על אלגוריתם או משוואה שהיא מתמטית לחלוטין".
בן דוד לא טועה! על אף הפער בין כמות הסטודנטים המסיימים לימודי תואר ראשון במתמטיקה שימושית לעומת אלו המסיימים עם מדעי המחשב, ניכר כי מתמטיקאים משתלבים בתעשיות הטכנולוגיות בקלות ובשורה של תפקידים שונים ובכירים במחלקות שונות. היישומים של הידע במתמטיקה גולשים מעבר לגבולות המספרים: כך למשל, סטודנטים מהמחלקה למתמטיקה שימושית מ-HIT מכון טכנולוגי חולון, פיתחו מודל מתמטי חכם שמאפשר לקבל מידע חדש מבדיקות דם ישנות, כדי לזהות נשאות של מחלת 'התלסמיה', שכן הבדיקה לא כלולה בבדיקות הגנטיות.
ד"ר ירמיהו קמינסקי, מרצה בכיר במחלקה למתמטיקה שימושית ב-HIT אומר כי: מי שבוחר ללמוד מתמטיקה שימושית יכול לעבוד במגוון רחב של תחומים: ביניהם מולטימדיה, כלכלה ופיננסים ואבטחת סייבר, זאת בשונה ממתמטיקה עיונית מיועדת לפתור בעיות אמיתיות שבאות מעולם הכלכלה או עיבוד הנתונים.