הכנתם פעם עוגת שכבות רכות ואווריריות ללא תנור כלל? הנה פיתרון נפלא לכל מי שרוצה להכין עוגה בלי תנור או למארחים שמחפשים קינוח מהיר. עוגת פנקייק עם שכבות של קצפת, עטופה בקרם ובסוכריות צבעוניות.
אם אתם כאלה שאוהבים קינוחים מפוארים שהם גם יפים וגם טעימים ולוקחים דקות ספורות של עבודה, אנחנו ממליצים לכם לאמץ את המתכון הבא.
מדובר בעוגה שמכינים בפחות מ-10 דקות הכנה ויוצאת מרשימה ממש כמו עוגה של קונדיטוריה מקצועית. ניתן לקשט את העוגה בפירות יער, שוקולדים ואגוזים. בנוסף, אם אתם מחפשים שחיתות מיטבית, ניתן לצפות את העוגה בגנאש שוקולד או ממרח לוטוס מומס.
בין אם אתם מחפשים עוגת יום הולדת קלילה וטעימה או סתם רוצים להתפנק על ארוחת פנקייקים חגיגיים לשבת, קבלו מתכון מנצח לעוגת פנקייקים עם קצפת וסוכריות מהחלומות.
מתכון:
לפנקייקים
2 כוסות קמח
2 כוסות חלב
2 ביצים
2 כפות סוכר
2 כפות שמן
1 שקית אבקת אפייה
1 כף תמצית וניל
לקצפת וקישוט
1 מיכל שמנת מתוקה 38%
¾ כוס חלב
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
1 כף סוכר
סוכריות צבעוניות
הוראות הכנה:
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי הפנקייקים עד לקבלת בלילה אחידה. משמנים מחבת פנקייקים ורינג בקוטר 18 ס"מ ומניחים מעל מחבת חמה.
- מניחים מצקת מהבלילה, מטגנים עד שנהיה בועות והפנקייק מתייצב לצד השני לטיגון קל ומוציאים לצלחת. חוזרים על הפעולה עבור שאר הפנקייקים. (יוצא בין 3-4 פנקייקים עבים)
- מקציפים שמנת המתוקה, חלב, אינסטנט פודינג וניל וסוכר בקערת מיקסר במשך 2-3 דקות עד לקבלת קרם יציב.
- מניחים שכבה ראשונה של פנקייק ומורחים שכבה של קצפת בעזרת כף או פלטה. חוזרים על אותה הפעולה עם שאר השכבות של הפנקייק עד לשכבה האחרונה. לאחר מכן, מכסים את הפנקייקים בקצפת מלמעלה ומהצדדים בעזרת פלטה.
- מעבירים את שארית הקצפת לשקית זילוף ומזלפים תלוליות מעל העוגה ומקשטים עם סוכריות צבעוניות.
המתכון באדיבות עמרי ומאי והתפרסם בבלוג מתכונית.