עדה בריס, בת 56 ממודיעין. נשואה לרב ד"ר מיכאל בריס, אם לשבעה ילדים וסבתא לחמישה נכדים. עו"ד ומגשרת. מנהלת פיתוח והעשרה של מיזם ההכרויות "שגרירים בלב" מבית המרכז האקדמי לב.
ההתחלה
התחלתי את דרכי המקצועית כיועצת חינוכית ולאחר עשר שנים החלטתי להירשם ללימודי משפטים כשליבי נמשך לדיני משפחה. כנכדה לסבתא רחל נריה, חלוצה בתחום ואשת בשורה בתחום הבית היהודי, תמיד הרגשתי שליחות בנושא המשפחה. למדתי במרכז גומא קורס ארוך ומעמיק של גישור במשפחה. שנים רבות עבדתי כיועצת בביה"ס ובמקביל היה לנו משרד גישור בבית. אחרי הרבה שנים של תיקים מורכבים שמעתי מחברה על מיזם "שגרירים בלב". חשתי כי יש לי את הכלים המעולים וההבנה הראויה לעשות חיבורים בין זוגות. הרגשתי שהגיעה העת לעסוק בבניית בתים בישראל ולא בפירוקם. נכנסתי למיזם כשדכנית וגם כמפתחת ואני נותנת העשרה הן למועמדים (משודכים) והן לשגרירים (שדכנים). כחלק מתפקידי אני מעניקה כלים מקצועיים על מנת שיהיה לשגרירים קל יותר לחבר וללוות זוג שרוקם קשר. וכן, אני משתדלת להעניק אורך רוח ואמונה בתהליך כי כשהוא מצליח – זה נהדר.
ההיכרויות של היום לעומת אלו של פעם
מצד אחד, העולם נהיה כפר גלובלי קטן ואנחנו מכירים המון אנשים ממקומות רבים, יש שפע אינסופי! מצד שני, הריבוד והסגנונות גם גדלו. אנשים הפכו למאוד 'מוגדרים'. למצוא ולדייק את עצמי בדיוק על הרצף, לאתר את מה שמתאים לי, הפך למשימה מכבידה…
מספרי הרווקים במגזר הדתי
אנחנו מדברים היום על כ-50 אלף רווקים מידי שנה בין הגילאים 25-40 במגזר הדתי לאומי בארץ, וכ-1,500 הנשארים רווקים עד גיל 40 לפחות, מידי שנה. בעולם המצב קשה יותר ולכן יצרנו שיתוף פעולה עם המזרחי העולמי על מנת ליהנות מהמשאבים של הכפר הגלובלי. ככל שיהיו לנו יותר מועמדים אנחנו נוכל לתת תשובה לכל דורש. התוכנה שלנו ב'שגרירים בלב' גאונית ומנגישה את המועמדים בצורה מיטבית. קל לעבוד איתה והיא מתאימה לכל אחד.
מה תפקיד ההורים לרווקים?
אחת המשימות היותר קשות של ההורים לרווקים היא להחזיק את התקווה. כשאנחנו במקום של קושי, קל לנו ליפול לייאוש. המשפחה צריכה להיות מגובשת כשהרווק/ה מרגישים שיש מאחוריהם גב חזק, מכיל, אוהב, אך לא מחטט ולא שיפוטי. אם הבן או הבת בחרו להתמודד בזה מולכם עם תמרור אין כניסה- אז צריך לכבד את זה. אין כניסה!
איך ההורים יכולים להקל?
לפנק, לפנק, לפנק. לשבת יחד עם הבת או הבן. ללמוד יחד משהו אבא ובן, לשלוח את הבת למשהו שעושה לה טוב. כל הורה יודע מה מחדש לבנו או לביתו את הכוחות, ואם לא- על ההורה לשאול ולברר, וחס וחלילה להשתדל לא לעשות או לדבר דברים הגורמים לירידת הכוחות. ההורה צריך להיות קשוב ומכיל ולברר מולם מה מתאים להם. צריך לדעת לשחרר ולהבין שאנחנו בשלב הזה כבר לא בתפקיד המחנכים. סיימנו לחנך אותם. אנחנו כאן כדי לשמוע- איך את/ה מרגיש/ה? איך זה עובד? איפה אתה מונח? ומה את/ה מצפה ממני?
לתמוך ברווקים
אין משפחה שלא מתמודדת עם הסיפור הזה היום. אסור להשאיר אותם לבד. החובה לטפל ברווקות מוטלת על כולנו. בחלום ובתפילה שלי כל רווק צריך לדעת שיש לו מעגל תמיכה, כפר של מקשיבים שהוא בחר בהם ללוות אותו במסע הזה. חבר, או אח, הורה, שותף בעבודה. כל רווק כדאי לו להקיף את עצמו לפחות בשלושה אנשים שהם מעגל התמיכה שלו. לעיתים אף מטפל יכול לשמש ככזה, שווה לרכוש את המעגל. מסע משותף קל יותר.
איך אתם משדכים?
כל השגרירים חייבים להיפגש עם המועמדים שלהם. להכיר אותם לעומק ויחד איתם למלא את האינפורמציה שתעלה אחר כך לאתר. על גבי הכרטיס יש לנו אלגוריתם שבהתאם לדרישות המועמד הם מזינים והאלגוריתם עושה חלק נכבד מהעבודה. כל שגריר חייב להקדיש לאתר לפחות שעה בשבוע אחרת המערכת 'נוזפת' בך, ולכל שגריר יש 'שגריר על' שמלווה אותו. זה לא משנה אם 'יש לי את זה' או 'אין לי את זה'. השגרירים שלנו לא לבד וזה מדהים איך זה עובד וכל אחד יכול להפוך לשדכן בקלות ובמסירות.
שיא החתונות של 'שגרירים בלב'
עד היום נישאו 93 זוגות דרך שגרירים בלב בשנתיים בהן המיזם פועל ברוך ה', ועוד היד נטויה. אנחנו חולמים להיות המאגר הגדול ביותר של מועמדים מהציונות הדתית בארץ ובעולם ומאמינים שכל אחד יכול להיות שגריר (ושדכן).
(ואתחנן תשפ"ב)