השנה היו כמה פריצות משמעותיות של אמנים מהמגזר בתרבות המגזרית וגם לגמרי במיינסטרים. יונתן דובוב בחר ארבעה אנשים שלא ניתן להתעלם מהם:
יונתן דובוב
קולנוע – אלירן מלכה
ה"שבאבניקים" וה"בלתי רשמיים"
זו הייתה בלתי ספק השנה של בוגר ביה"ס מעלה אלירן מלכה, יוצר הסדרה "שבאבניקים" והסרט "הבלתי רשמיים". מה ש"סרוגים" עשתה לדתיים לאומיים, מלכה עשה לחרדים הספרדים. באמצעות תסריטים מדויקים ומצחיקים וליהוקים גאוניים, הוא הצליח להפוך את השטריימל והגזענות לנושא הכי לוהט ברחוב הישראלי, מבלי לחסום את כביש 1 או להבעיר פחים. עם תשומת לב לפרטים קטנים ולרגעים גדולים, כמו בסצנה בה שוטר דתי לאומי מגיע לישיבה החרדית ורוצה לעלות למנחה. ראש הישיבה לא מאפשר לו בשל היותו מזרוחניק, וכל הפערים בין המגזרים עולים. סצינה כזו לא הייתה מתאפשרת אילולא הרקע של מלכה וההיכרות שלו עם הניואנסים.
מוזיקה – נרקיס
עם השיר 'מרים' המוקדש לנשים הדתיות
כדאי לשים עין על נרקיס. אין שם משפחה, משל מדובר בביונסה או מדונה- באמנות אין גבולות. היא גדלה בגוש קטיף, ובקיץ 2005 בעקבות העקירה והמשבר עברה לתל אביב והסירה מעליה כל מחויבות דתית. אבל, הקב"ה לא עזב אותה, ונרקיס חזרה לשורשים, כולל כיסוי ראש, שרוולים ארוכים וכו', והיא מתגוררת כיום ביישוב ניצן. וכן, היא דתייה ושרה לקהל מעורב. לפני שהתחילה, הלכה לרב וקיבלה ממנו אישור. לא בטוח שהוא היה מתלמידי הרב אבינר, אבל מאז היא פורחת. הופעות מלאות, סינגלים בגלגלצ, אירוחים בקיסריה ושיתופי פעולה רחבים. השנה היא הוציאה אלבום בכורה בשם "בואו נדבר אמת" שכולל בתוכו את הסינגל "מרים" שמוקדש לכל אותן הנשים החזקות והמנהיגות, ולנשיות החדשה של החברה הדתית. נראה שהיא רק סנונית ראשונה בגל של נשים שעולות על הבמה עם שלהן.
'פואטרי סלאם' – צביה מרגליות
'ספוקן וורד'
מדובר בכוהנת הגדולה של ז'אנר הפואטרי סלאם, בו המשוררים קוראים או מדקלמים יצירה מפרי עיטם, בסגנון שירה מדוברת, בעוד שהקהל שופט אותם לשבט או לחסד. כל אחד ואחת יכולים לכתוב טקסט ולעלות, והנושאים שמדוברים שם פורצים כל גבולות. צביה מרגליות, נשואה ואם ל- 4, חובשת כיסוי ראש. אחרי למידה במעלה ובניסן נתיב, פרשה לטובת כתיבת מחזות היסטוריים אבל גילתה את ייעודה האמיתי בספוקן וורד, וזכתה באליפות הארץ בשירה מדוברת ובפרס שרת התרבות למשוררים. היא אחת האמניות הבולטות בתחום, בעלת לשון חדה ושנונה, שמאמינה בקודש אבל לא מהססת לאתגר אותו, ומוכיחה ששירת נשים יכולה להיות אפשרית ע"פ ההלכה.
סטנדאפ – יאיר יעקבי
סטנדאפ כשר ומצחיק
בתחום הסטנדאפ הייתה בצורת קשה, עם טפטופים של קובי אריאלי, ג'קי לוי, נויה ויאיר אורבך. אנדרדוס ולאטמה כיכבו מעט (מדי) על המרקע אבל השנה נראה כי שערי שמים נפתחו ומתחיל המבול. נשים וגברים, צעירים וכאלו שרק ברוחם ודתיים רבים הבינו שאפשר לעשות סטנדאפ מבלי לצחוק על נושאים קשים לעיכול. אחד מהם הוא יאיר יעקבי, מרביעיית 'אנדרדוס'. אחרי תקופה ארוכה של התלבטויות ובעיקר צבירת חומרים, הוא התחיל להופיע על הבמות בסטנדאפ כשר ומצחיק, והשילוב ביניהם ממש לא מובן מאליו. יעקבי, תושב לוד, נשוי + 3, מצליח לקחת את כל המובן מאליו בחיינו מלאי המחויבויות- הדתיות והמשפחתיות, וללעוג להם בדיוק בתפר שהופך אותם מצד אחד לאבסורד ומצד שני לחביבות ומשמעותיות. המופעים שלו סולד אאוט מראש, והוא מסתובב ברחבי הארץ ומצליח לצבור קהל נאמן שמגיע, צוחק וממשיך לעקוב אחריו בתקשורת ובמדיה החברתית.