קובי חקק. בן 51, מתגורר ברעננה, נשוי ואב לארבעה ילדים. המייסד והבעלים של רשת 'רולדין'
העסק הראשון
מגיל 12 אני עובד בעבודות מזדמנות. לבן דוד של אמי היתה קונדיטוריה, וכשהשתחררתי מהצבא אחי, אבי ואני התחלנו למכור את המאפים שלו מדלת לדלת ומשם הכל היסטוריה.
רולדין – איך הכל התחיל?
בשנת 1987 אחי, אבי ואני התחלנו למכור מאפים מדלת לדלת, וראינו שיש ביקוש. בתקופה ההיא רוול, קפולסקי ועוגתי התחילו לדעוך, והשוק היה צמא לעוגות שמרים טובות. החלטנו, אבי ואני, להיכנס לעסקי האפייה עם מינימום ידע. אספנו מתכונים מכל קרובות המשפחה, ויחד עם גיסתי התחלנו לאפות במטבחון של 12 מטר. בשנת 1989 פתחנו חנות קטנה ברמת השרון. 'רולדין', היא שילוב של המילה הצרפתית המתארת ’מערוך’ – 'רולו', ושל המילה ’רולדה’.
איך רולדין הפכה למזוהה כל כך עם חג החנוכה?
האמת היא שרולדין קיימת בזכות חג חנוכה. החנות ברמת השרון עבדה יפה ויכלה להישאר כך עד התפנית הגדולה – נס החנוכה!
באותה תקופה נהגו בקונדיטוריות לטגן את הסופגניות בבוקר ולמכור אותן לאורך היום. אנחנו החלטנו לקנות סיר גדול, להעמיד אותו מחוץ לחנות ולטגן סופגניות חמות לאורך כל היום, ובנוסף למכור סופגניות במילויים נוספים פרט לריבה- שוקולד, ריבת חלב, קצפת…
ההצלחה הייתה מיידית, התור נמשך לאורך כל היום וככל שהחג התקרב נאלצנו להגדיל את סיר הטיגון. בערב נר ראשון של חנוכה העמדנו כבר שלושה סירי טיגון מול תורים ארוכים של אנשים הממתינים לסופגניות חמות.
עוד באותו היום קיבלנו את ההחלטה כי רולדין תהפוך לרשת ארצית.
כבר אז, לפני 30 שנה, הפכנו את הסופגנייה למשהו אחר. לא עוד סתם סופגנייה, אלא קינוח בוטיקי. החדשנות, היצירתיות, החוויה ומסורת המצוינות של רולדין בעולם הסופגניות מזה 30 שנה, הם שגורמים למאות אלפי הלקוחות לפקוד את סניפי רולדין.
14 ₪ לסופגניה – לא יקר?
כל הסופגניות נעשות בעבודת יד, מחומרי הגלם האיכותיים, החדשניים והמובחרים ביותר מעולם הפטיסרי והבוטיקים הטובים ביותר בצרפת. מחירי הסופגניות שלנו נעים בין 6-12 שקלים כאשר המחיר 14 שקלים הינו לסופגניות במהדורת ארטיזן פרימיום. המחירים נקבעים על פי חומרי הגלם, מורכבות העשייה וזמן ההשקעה בייצור ובהכנה. המחיר ביחס למורכבות המוצר אינו יקר והוא VFM. בכל סופגנייה מושקעת המון חשיבה, תכנון ועבודה.
הטעם הכי נרכש בסופגניות רולדין
25% מהסופגניות הנמכרות הן הסופגניה הקלאסית שלנו, שמכילה ריבת תות אמיתית.
הסופגניה הכי מיוחדת
אין אחת כזאת, כולן מיוחדות. בכל שנה אנחנו יוצרים קולקציה יצירתית ומיוחדת. השנה לרגל ציון 30 שנה לרולדין, השקנו 15 סוגים של סופגניות, מתוכן 9 סופגניות בטעמים חדשים.
המוצר הכי נמכר
עוגת קראנץ' שוקולד האגדית. השנה, לראשונה, חשפנו את המתכון שלה, בספר האפייה הגדול שכולל את מיטב המתכונים מכל הזמנים, הטכניקות המתקדמות והסודות הכי שמורים.
המאפה שאתה הכי אוהב
בורקס גבינה בצק עלים.
התבלין הסודי
אין פשרות בחומרי גלם ובתהליכים.
קלוריות
אפשר לאכול הכול, רק במידה. אגב, אני אשבור לכם כרגע מיתוס מאוד גדול לגבי סופגניות וקלוריות… הסופגניות שלנו מכילות בין 240-490 קלוריות, כך שאכילת סופגנייה זה לא כזה 'חטא' גדול.