בינה מלאכותית משנה את חיינו בקצב מסחרר. המהפכה הדיגיטלית מציעה כלים חדשים לא רק להתמודדות עם העומס, אלא גם לקבלת החלטות חכמות בחיים. הבנת ההשפעות של AI הופכת חיונית גם עבור הדור הבא, מפני שעולים לא מעט אתגרים בעולם החינוך. לכבוד יום האישה, אימהות ומחנכות מספרות כיצד הן נעזרות בבינה מלאכותית בלהטטנות היומיומית של קריירה-זוגיות-משפחה, על הסכנות האדירות שטמונות בכלי, וגם: אלה היישומים שיקלו מאוד על חייכם
אביהוא משה ושירה סגל
"אני נעזרת בבינה מלאכותית כמעט בכל תחום בחיים – מהתייעצות על דיאטות וחיסכון בכסף ועד לשיחות חולין עם הצ'אט כשמשעמם לי. הצ'אט הפך להיות סוג של חברה טובה, ואני משתמשת בו כדי לקבל מידע, עצות, ואפילו מתכונים מותאמים אישית למה שיש לי במקרר", מספרת מיכל הרוש שחר, נשואה ואם לשניים.
איך נחשפת לראשונה לכלים של בינה מלאכותית?
"חברה שלי סיפרה לי על האפשרות לקבל ניתוח אישיות לפי תאריך לידה דרך הצ'אט, וזה סקרן אותי. התחלתי לשאול שאלות על עצמי, על הילדים, על בריאות, חינוך, ואפילו על נושאים אקטואליים. לאט-לאט גיליתי שאפשר להשתמש בזה גם כדי לקבל עצות לגבי חיי היומיום, וזה הפך להיות כלי שימושי עבורי".
בינה מלאכותית, לפי הגדרת ארגון OECD, היא מערכת מבוססת מכונה, שלמטרות מפורשות או משתמעות, מסיקה מהקלט שהיא מקבלת כיצד ליצור פלט כגון תחזיות, תוכן, המלצות או החלטות שיש ביכולתן להשפיע על סביבות פיזיות או וירטואליות. למערכות בינה מלאכותית שונות יש רמות שונות של אוטונומיה ויכולת הסתגלות לסביבתן לאחר התקנתן. יישומי בינה מלאכותית כוללים מנועי חיפוש מתקדמים באינטרנט, מערכות המלצות, הבנת דיבור אנושי, מכוניות אוטונומיות, ובינה מלאכותית יוצרת (ChatGPT, ג'מיני, Midjourney ועוד), והיכולת להתחרות ברמה גבוהה ביותר במשחקים אסטרטגיים (כגון שחמט).
'סופר נני' דיגיטלי

מיכל מפרטת את השימושים הרבים שהיא עושה ב-AI. "בהיבט המשפחתי, אני שואלת שאלות על חינוך, על דרכים להתמודד עם ויכוחים עם הילדים, איך להסביר נושא מסובך לילדים, ואפילו על נושאים דתיים. לדוגמה, כשהייתה לנו מחלוקת משפחתית על משמעות של קשת בענן מבחינה דתית ומדעית, הצ'אט עזר לי להסביר לילדים את כל ההיבטים בצורה מאוזנת, או כשהבן שלי שאל על החטופים במלחמה, נעזרתי בצ'אט כדי למצוא דרך עדינה ומותאמת לגילו להסביר לו את המצב. אני משתמשת בצ'אט גם כדי לקבל רעיונות לארוחות ערב למשפחה, לבדוק איך להקל על כאבים שונים אצל הילדים, ואפילו כדי לפענח מה מסתתר מאחורי הציורים שלהם".
"אפילו בניהול כלכלי אני נעזרת בו", מוסיפה מיכל. "למשל איך לחלק את ההכנסות שלנו כדי לנהל תקציב בצורה יעילה יותר. לאחרונה אני מבקשת מהצ'אט תפריטי דיאטה מותאמים אישית, שמבוססים על ההעדפות שלי ועל מגבלות רפואיות".
איך בעלך מתייחס לשימוש הרב שלך בבינה מלאכותית?
"הוא צוחק עליי. בכל פעם שאני מנסה מתכון חדש, הוא אומר שזה 'המאהב הווירטואלי' שנתן לי את הרעיון. הוא עצמו לא משתמש ב-AI".
לגבי ראיית העתיד של אימהות וטכנולוגיה, מיכל טוענת שזה כמו "סופר נני" דיגיטלית. לאנשים קשה להיחשף לנקודות מבט שונות, כי אנחנו חיים בסביבה שמגבילה את החשיבה שלנו אבל הצ'אט פותח אפשרויות חדשות ומרחיב את הידע שלנו בתחומים רבים. "יש כאלה שמפחדים לשמוע את האמת, אבל מי שפתוח לקבל תשובות – יכול להפיק מזה המון. אני רואה את זה ככלי מעצים", היא אומרת.
יחד עם זאת, מיכל מבקשת לזכור שזה כלי עזר, ולא תחליף למחשבה עצמאית. "אני משתמשת בזה כדי לקבל רעיונות ולהעשיר את הידע שלי, אבל תמיד בודקת אם התשובות שלו מתאימות לי. למשל, כשאני שואלת על חינוך, אני מסננת לפי מה שמתאים לגישה שלי. הוא לא תחליף להחלטות אוטונומיות שלנו. אפשר להשתמש בו בצורה חכמה כדי לייעל את החיים, אבל חשוב לשמור על ביקורתיות ולא לקבל כל תשובה כמובן מאליו", היא מדגישה.
"כשהבן שלי שאל על החטופים במלחמה, נעזרתי בצ'אט כדי למצוא דרך עדינה ומותאמת לגילו להסביר לו את המצב. אני משתמשת בו גם כדי לקבל רעיונות לארוחות ערב, ואפילו כדי לפענח מה מסתתר מאחורי הציורים שלהם"
המזכירה האישית

"צ'אט GPT נכנס לחיינו לפני קצת יותר משנתיים, ופתאום בינה מלאכותית הפכה נגישה לכולם", מסבירה שיר בסר ריחני, נשואה ואם לשניים, מומחית בתחום הבינה המלאכותית והנכחתו בצורה חכמה ויעילה. "בעבר, טכנולוגיות מתקדמות היו נחלתם של מומחים בלבד, אך כיום כל אדם יכול להיעזר בהן. הבינה המלאכותית מתפתחת במהירות מסחררת, עם שדרוגים תכופים ושיפורים משמעותיים במודלי השפה. היכולת של הכלים הללו להבין אותנו ולספק תשובות מדויקות משתפרת כל הזמן – מה שהופך אותם לחלק בלתי נפרד מהחיים שלנו".
מהם היתרונות הבולטים של צ'אט GPT בהשוואה לכלים אחרים?
"היתרון המרכזי שלו הוא היכולת להתאים את עצמו למשתמש ולמלא מגוון תפקידים. הוא יכול להיות יועץ זוגי, מחנך בכיתה, מדריך הורים, ואפילו עוזר אישי לארגון אירועים. למשל, תכננתי בעזרתו את כל ההכנות ליום ההולדת של בתי – הוא נתן לי רשימת קניות, לוח זמנים לבישולים והמלצות לארגון. במקום לבזבז שעות על חיפושים, קיבלתי תוכנית מסודרת בתוך שניות. מצד שני, חשוב לזכור שזהו כלי טכנולוגי ולא אדם – ולכן אסור לשתף בו מידע אישי רגיש".
לדבריה, אימהות יכולות להיעזר ב-AI כמעט בכל תחום – מסיוע בשיעורי בית לילדים ועד תכנון וניהול משימות. "היא יכולה להציע מתכונים, להדריך הורים, ואפילו לנהל יומן משימות מותאם אישית. אפשר לבקש ממנה להכין תוכנית יומית לניקיון הבית, לייצר רשימת קניות חכמה או להציע פעילויות יצירתיות לילדים. זהו כלי שמקל את העומס היומיומי ומאפשר לאימהות לתפקד בצורה מסודרת ויעילה יותר", היא מסבירה.
AI יכול לשמש מדריכת הורים או יועץ זוגי?
"כן, במידה מסוימת. למשל, ביקשתי מצ'אט GPT להתנהג כמדריכת הורים ולתת לי טיפים להתמודדות עם בתי בת ה-3, שמותחת גבולות. הוא סיפק לי כלים מעשיים כמו הצבת גבולות ברורים, חיזוקים חיוביים, והסחות דעת בטוחות. זה ממש הרגיש כמו ישיבה בקליניקה עם מומחית. כמובן, אין תחליף לייעוץ אנושי מקצועי, אבל כשלב ראשוני לקבלת רעיונות וכלים – זה מדהים. גם במישור הזוגי, אפשר לשתף את AI בדילמות ולקבל הצעות לפתרון. הוא לומד מהאינטראקציה איתך ויודע להתאים את התשובות לצרכים שלך. אפשר לבקש ממנו רעיונות לדייטים, טיפים לתקשורת טובה יותר, ואפילו תרגילים לזוגיות בריאה".
מה בכל זאת הסכנות בשימוש ב-?AI
"יש חשש בתחום הפרטיות. כל מידע שאנחנו משתפים בצ'אט עלול להיות חלק מהאימון שלו, ולכן אסור לשתף בו פרטים אישיים שלא נרצה שייחשפו. בנוסף, חשוב להיזהר מהתמכרות. יש אנשים שמבלים שעות מול הצ'אט, וזה עלול לבוא על חשבון חיי הזוגיות והמשפחה. צריך לוודא שאנחנו לא הופכים תלויים בטכנולוגיה יתר על המידה. יתר על כן, יש החוששים שבינה מלאכותית תחליף אותנו, אבל אני רואה את זה אחרת – היא תחליף את מי שלא ישתמש בה. בדיוק כמו שבעבר חקלאים פחדו מטרקטורים, אבל מי שהשתמש בהם הצליח יותר. עכשיו רואים השפעה בתחומים כמו עריכת וידאו, גרפיקה וצילום – שבהם ניתן לייצר תוכן איכותי במהירות וללא ידע קודם. בעתיד נראה עוד ועוד מקצועות שמשתנים בהתאם לטכנולוגיה, אך זה גם ייצור הזדמנויות חדשות למי שיידע לנצל את הכלים הללו. בינה מלאכותית לא באה להחליף אותנו, אלא להעצים אותנו ולאפשר לנו להתייעל. נשים ואימהות יוכלו לעבוד חכם יותר, להיות פרודוקטיביות יותר, ולמצוא איזון טוב יותר בין בית לקריירה. בינה מלאכותית הולכת לשנות את חיינו לטובה – היא תעשה עבורנו את כל מה שטכני, כך שנוכל להתמקד במה שחשוב באמת. אין ספק שמי שיידע להשתמש בה נכון – ירוויח. העולם משתנה, וזו הזדמנות לכל אחד מאיתנו ללמוד ולהתקדם יחד איתו", מסכמת שיר.
"תכננתי בעזרתו את כל ההכנות ליום ההולדת של בתי: הוא נתן לי רשימת קניות, לו"ז לבישולים והמלצות לארגון. במקום לבזבז שעות על חיפושים, קיבלתי תוכנית מסודרת בתוך שניות"
חדר מורים 2.0
כשהבינה המלאכותית משנה את כללי המשחק, זה מחלחל כמובן גם לספסל הלימודים. נשות חינוך, שהן גם אימהות, מספרות על אפשרויות השימוש של הכלי בבית הספר ועל הסכנות האדירות שטמונות בו.
בהובלת שר החינוך, יואב קיש, הכריז משרד החינוך על שנת 2025 כשנת הבינה המלאכותית. במשרד החינוך מעוניינים לחולל שינוי בהוראה, בלמידה ובניהול החינוכי, ולהעניק לכל תלמיד ומורה הבנה בסיסית של כלי AI ולשלבם בתהליכי הלמידה, תוך הכנת התלמידים לעולם העבודה המשתנה. אמנם, רבים מאיתנו כבר משתמשים בבינה המלאכותית ביומיום שלנו, אך עם כלי חזק מגיעה גם אחריות גדולה. האם הילדים שלנו מוכנים להשתמש בכלים האלו?

ימית כהן, מנהלת בית הספר 'יד חזון' בבאר טוביה ואם לחמישה ילדים. מעודדת את ילדיה להיעזר בבינה מלאכותית לצורך הגשת עבודה בבית הספר. "אני חושבת שזה חשוב מאוד להתקדם ולהתפתח יחד עם העולם. השימוש בכלים הטכנולוגיים מאפשר לכמות גדולה יותר של ידע להגיע אלינו. יחד עם זאת, הייתי דואגת להעניק לילד שלי כלים של ביקורת אישית על התכנים שהוא מוצא בבינה המלאכותית, כי לא תמיד המידע שם הוא מדויק. כמו כן, הייתי שמה דגש על הצורך ביצירתיות ובסנכרון מידע, כך שהעבודה תעשה עם חשיבה יצירתית וביקורתית, לצד היתרון של ידע מגוון ונרחב שמתקבל מהבינה המלאכותית".
ימית אינה חוששת שהבינה המלאכותית תעשה לילד "חיים קלים" בכל מה שקשור להגשת עבודות. "עוד לפני הבינה המלאכותית היו כלי חיפוש ומידע אינטרנטיים שסיפקו לילדים מידע לעבודות. הבינה המלאכותית לקחה את זה רמה למעלה על ידי נתינת כמה מקורות במקביל בחיפוש אחד בלבד", היא מסבירה. "כמובן, הילדים עדיין צריכים לבקר את המידע שהבינה המלאכותית נותנת להם, ולהתחקות אחרי המקורות שהיא מספקת כדי לאשש את המידע. בנוסף, ניתן להבחין אם עבודה הועתקה ישירות מכלי של בינה מלאכותית ולא עובדה, במיוחד כשכיום המבוגרים עצמם משתמשים בכלים הללו ומכירים אותם. ישנם תחומים רבים שבהם הבינה המלאכותית לא מדייקת, ועם עין בוחנת ניתן לראות ולהבין שמשהו לא מסתדר. אני עזרתי לילדה שלי עם עבודה לבית הספר, וכל הזמן היינו צריכות לעבד את מה שהבינה המלאכותית כתבה ולהתחקות אחרי המקורות שהיא נתנה, אך הבינה המלאכותית עדיין נשארה מקור נגיש ומהיר לכמויות של מידע שצריך לבחון".
האם יש סיכון שהילד יפתח מערכת יחסים עם בינה מלאכותית?
"ככלל הסיכון נמוך, מכיוון שהילדים של היום מכירים את העולם הטכנולוגי היטב. עם זאת, אני חוששת שישנו סיכון לפיתוח תלות, מכיוון שהשירות הזה כל כך נגיש וזמין. לכן, למרות שהילדים מורגלים בכך, עדיין יש חשש לפיתוח תלות ולשימוש לא נכון ולא מדויק בתכנים של הבינה המלאכותית. יכול גם להיווצר מצב שילד נפגע מבוט של בינה מלאכותית, שלמשל יכול לכתוב לו 'אתה צריך טיפול נפשי' והודעות בסגנון הזה שעלולות לפגוע ברגשותיו של הילד. לכן, תמיד צריך שיהיו בקרה ומעקב אחרי השימוש של הילדים בכלים הללו".
ימית מאמינה שהבינה המלאכותית יכולה לעזור מאוד בבתי הספר. כמנהלת בית ספר, היא מפתחת יוזמה יחד עם הצוות הניהולי לשימוש בבינה מלאכותית. היוזמה במימון משרד החינוך. הצוות שלה ניגש לקול קורא של המשרד וזכה להוציא את זה לפועל. ביוזמה הם בונים בעצם 'בית ספר וירטואלי', שבו ישנם מרחבים שהילדים נכנסים אליהם לפי גיל ותחומי עניין ומשתתפים בפעילויות יחד. למשל, בחדר הווירטואלי של נושא 'שפה' אפשר ליצור סיפורים שמלמדים על מניעת אלימות. הילדים יכולים להשתמש בעזרים מורשים שבית הספר אישר ולייצר בעזרת הבינה המלאכותית סיפור. כמובן, זה יכול לשמש אותם גם במקצועות אחרים. ככלל, ב'בית הספר הווירטואלי' הנושא של מניעת אלימות מודגש בכל התחומים.
האם התלמיד משתמש בכלי הזה לצד מורה, או שמא הוא משתמש בו לבדו?
המורה עוברת הכשרה, והתלמידים עוברים הכשרה על ידי המורה. ואז התלמידים מתמצאים בתוך 'בית הספר הווירטואלי' ובוחרים פעילות לפי מה שהמורה מכוונת אותם בהקשר לשיעור. למשל, יש שיעור של יצירת סיפורים עם בינה מלאכותית על אכפתיות, אמפתיה ופתרון קונפליקטים, שבו אנו משתמשים בבינה מלאכותית ליצירת סיפורים על פי בקשות של התלמידים. התלמידים יוצרים קונפליקט, ואז הם צריכים לייצר בסיפור את הפתרון תוך שימוש באכפתיות ואמפתיה. ניתן לאחר מכן גם לאייר את הסיפור ולהנגיש אותו בעזרת הבינה המלאכותית. התלמיד צריך לנסח את הפקודות לבינה המלאכותית בצורה נכונה ומדויקת כדי לקבל את התוצר שאליו הוא התכוון.
האם להורים עצמם יש דרך מועילה להשתמש בבינה מלאכותית למען הילדים?

"אחת הבעיות שאני ראיתי כמנהלת זה אי הבנה של הורים לגבי השימוש בכלי הזה, כי יש נוער שהשתמש בכלי הזה כדי לפגוע באחרים, וזה היה בתקשורת וההורים נחשפו לזה. ההורים מאוד חוששים, ואני חושבת שהדבר הראשון שצריך לעשות מול ההורים הוא לייצר הכשרה שתלמד את ההורים להשתמש בזה נכון. אני יכולה להגיד שכאם, אני נעזרת בבינה מלאכותית כדי לעזור לילדים שלי עם עבודות, או כדי לעזור להם להרחיב את הידע בנושא שהם לא הבינו בכיתה. אני גם נעזרת בבינה מלאכותית כדי לייצר מצגות".
"אני דוגלת בשילוב תקשוב (כלל הפעולות הקשורות לתקשורת אלקטרונית) בלמידה. אני חושבת שזה חלק בלתי נפרד מהעולם של היום", טוענת ימית. "כמובן שבמקביל ישנה הכוונה לשימוש נכון, ונתינת כלים לפיתוח ביקורת עצמית בתיווך מבוגר אחראי. ככלל, האפשרויות שהבינה המלאכותית פותחת בפנינו הן מגוונות ומעלות אותנו רמה אחת למעלה. אני חושבת שהורה גם יכול להיעזר בבינה המלאכותית כדי לקבל רעיונות בנושא חינוך הילדים, כמובן תוך בקרה של ההורה על המידע שהוא מקבל ועל מידת הרלוונטיות של המידע למצב הספציפי שלו בבית".
"ניתן להבחין אם עבודה הועתקה ישירות מכלי של בינה מלאכותית, במיוחד כשכיום המבוגרים עצמם משתמשים בכלים הללו. יש תחומים רבים שבהם הבינה המלאכותית לא מדייקת, ובעין בוחנת ניתן לגלות שמשהו לא מסתדר"
השקפתה של מחנכת
"זאת סוגייה מאוד לא פשוטה", מודה מיטל משה, מורה בבית הספר בר-אילן כפר יונה ואם לארבעה ילדים. "אני לא הייתי רוצה לחשוף את ילדיי לבינה המלאכותית לאור הסכנות שיש בה. יש בה אפשרויות שמאפשרות לחקות קולות של אנשים ולדובב אותם לומר דברים לא נאותים. למרות זאת, הבינה המלאכותית כן מספקת הרבה ידע, אז הייתי דואגת להיות ביחד עם הילד כל זמן שהוא משתמש בכלי הזה. בנוסף, לא הייתי מסתפקת בלקיחת ידע מהבינה המלאכותית. הייתי רוצה שהוא יפתח גם את הספרים עצמם, מכיוון שהמידע שהבינה המלאכותית לא תמיד מספקת מידע מדויק".
האם קיימים עוד חששות בנוגע לבינה המלאכותית?
"יש חשש שהילד יכתוב לבינה כל מיני מילים שהוא שמע ברחוב, והבינה תספק לו מידע שאנחנו לא רוצים שהילד ייחשף אליו. הילד יכול גם להפסיק להשקיע בלימודים ולסמוך רק על הבינה המלאכותית. אין לבינה המלאכותית את הרגישות ושיקול הדעת שיש לבן אדם, כל מה שהילד ירצה לעשות – הבינה המלאכותית תאפשר לו את זה", מתריעה מיטל.
יחד עם זאת, מיטל סבורה ששילוב הבינה המלאכותית במערכת החינוך ישפר אותה. "אפשר למצוא מקורות לחומרים, אפשר ליצור תמונות שממחישות את החומר הנלמד", היא מנמקת. "יש הרבה דברים טובים שאפשר לעשות עם הבינה המלאכותית, אך חשוב לדעת איך להתמודד עם הסכנות. לדוגמה, בבית הספר הראנו לילדים כמה סרטונים, וביקשנו מהם להבחין אילו מהסרטונים הם אמיתיים, ואילו מהסרטונים יצרה בינה מלאכותית".
האם ההורים יכולים להשתמש בבינה המלאכותית בבית?
"ודאי. אם יש לילד שלי תרגיל בחשבון שהוא מתקשה בו ואני לא יודעת מה הפתרון, אני משתמשת בבינה המלאכותית למציאת הדרך לפתרון. אפשר אפילו לצלם דף ולבקש מהבינה המלאכותית להסביר את מה שכתוב שם. כמובן שצריך לבקש מקורות להסבר כדי לדעת שהמידע אמין ונכון. פעם אחת ביקשתי מידע עם מקורות, והבינה נתנה לי את המידע ללא המקורות. כששאלתי אותה היכן המקורות, הבינה המלאכותית הודתה שהיא לא נשענה על מקורות אלא על ידע כללי, לכן חשוב מאוד לדעת איך להשתמש בה".
כמחנכת, מיטל מאמינה שחשוב לצייד את התלמידים בשיטות בקרה. "לדעתי, התפקיד של המורים כיום הוא ללמד את הילדים לבצע בקרה על כל חומר שהם נפגשים איתו. יש בעולם הזה מלא מידע – אנושי ואלקטרוני. עלינו לחנך את הילד והתלמיד לשים לב איזה מידע טוב בשבילו ובאיזו כמות, על מנת שיהיה מאוזן וישתמש בדברים בצורה הנכונה. הרי כבר הגענו למצב שהילדים מכירים את התוכנות יותר טוב מהמבוגרים. שומה עלינו להעניק להם את הכלים לשימוש נכון".
"התפקיד של המורים כיום הוא ללמד את הילדים לבצע בקרה על כל חומר שהם נפגשים איתו. יש בעולם הזה מלא מידע, אנושי ואלקטרוני. עלינו לחנך את הילד לשים לב איזה מידע טוב בשבילו ובאיזו כמות"
בינה מלאכותית: איך אפשר להשתמש בה?
אז איך תוכלו גם אתם בבית להשתמש עם הילדים בבינה מלאכותית? סקרנו בשבילכם כמה תוכנות שימושיות ונוחות לתפעול:
Recraft – ריקראפט הוא מחולל תמונה בבינה מלאכותית שלוקח אותנו אל עולמות העיצוב והמיתוג. התוכנה מאפשרת מספר רב של ניסיונות יומיים בחינם, ונוחה לתפעול. הילד יכול להשתמש בה כדי ליצור תמונות או איורים שמציתים את הדמיון. תוך כדי למידה כיצד עליו לכתוב פקודות לבינה מלאכותית כדי לקבל את מה שהוא מתכוון אליו.
ChatGPT – בעזרת מודלים מתקדמים לעיבוד שפה טבעית ויכולת למידה עצמאית, ChatGPT יכול לנהל שיחה אינטראקטיבית עם בני אדם, לענות על שאלות בצורה מפורטת ומנומקת, ולבצע מגוון משימות של כתיבה ויצירה. ניתן לבקש ממנו לספר בדיחה, ליצור תמונה או לתת מתכון מוצלח לעוגת גבינה ביתית. השירות החינמי מספק שיחות קצרות ויצירת תמונות בכמות מוגבלת יחסית. הגרסה בתשלום מתוכנתת לאסוף ולזכור מידע, כך שהוא יכול "לזכור" מה שם חיית המחמד שלכם או את העובדה שאתם חובבי קפה מושבעים. מומלץ לנטר את השימוש של הילד בתוכנה, מכיוון שהיא נועדה לניהול שיח עם מערכת שזוכרת דברים ונותנת רושם אנושי כמעט.
Synthesia – הכלי מאפשר לייצר סרטוני וידאו עם אווטארים וקריינות. הפלטפורמה סופר קלה לשימוש ומאפשרת לקבל סרטון מוכן לשימוש מקצה לקצה, בתוך דקות בודדות. כדי לייצר סרטון צריך לבחור דמות אווטאר רצויה, את הקול הרצוי לקריינות, ולהזין את הטקסט שמעוניינים שיוקרא בסרטון. התוכנה בתשלום ומומלצת לעסקים או ליוצרי תוכן, אך אנו בטוחים שגם ילדים יפיקו הנאה רבה מהשימוש בה.
Suno – פלטפורמה מבוססת בינה מלאכותית, המאפשרת יצירת מוזיקה ושירים באמצעות הנחיות טקסטואליות. הפלטפורמה נגישה לציבור הרחב מאז דצמבר 2023, ומציעה כלים ליצירת שירים המשלבים קולות אנושיים וכלי נגינה, או יצירות אינסטרומנטליות בלבד. השפה העברית שלה מעט חלודה והיא עלולה להגות מילים בצורה מצחיקה, אך היא עדיין מספקת הנאה גדולה ועלולה ליצור לכם ולילדים לא מעט להיטים שכל החברים ייהנו לשמוע. ניתן לכתוב את המילים של השיר או לתת לתוכנה תיאור של השיר שאתם רוצים, והיא כבר תכתוב את המילים בעצמה. החבילה חינמית ומאפשרת יצירת שירים עם מגבלות על מספר היצירות ואורכן, אך מספר הניסיונות הוא רב יחסית. ההנאה מובטחת.
Canva – קאנבה הפכה לכלי עזר עבור אנשים רבים, בתחומי עיסוק שונים. בין אם זה יזמים בתחילת הדרך הרוצים לייצר מצגת מרשימה, יוצרי תוכן המעלים סוגי תוכן שונים ברשתות החברתיות השונות, בעלי עסקים קטנים, מעצבים גרפים ועוד. הפלטפורמה היא כלי ידידותי וקל לשימוש המאפשר ליצור גרפיקה לתמונות, סרטונים, מצגות, פוסטרים, מסמכים, פוסטים ברשתות חברתיות ותכנים חזותיים אחרים. הפלטפורמה כוללת גם תבניות גרפיות מוכנות לשימוש, מה שהופך אותה לאטרקטיבית עבור מי שאין להם כל ניסיון בנושא. עם התפתחות תחום החליטו גם בקאנבה לרתום את יכולות הבינה המלאכותית לטובת המשתמשים בפלטפורמה, ולצורך זה יצרו שיתוף פעולה עם OpenAI. זאת אחת התכונות החדשות יחסית של הפלטפורמה, המאפשרת להמיר טקסט לתמונות, ליצור גרפיקה מותאמת אישית, ולערוך תמונות בצורה אינטואיטיבית ואף לייצר סרטוני וידאו.