'הבית היהודי' בכנסת מנסה לקדם חוק שיכניס את אוניברסיטת אריאל תחת כנפי המל"ג – המועצה להשכלה גבוהה, ולא תחת מל"ג שומרון כפי שהיא כיום, וכך ניתן יהיה להקים שם פקולטה לרפואה. אלא, שיו"ר ועדת הכנסת, ח"כ יואב קיש מהליכוד, בולם כל הצעת-חוק של שולי מועלם רפאלי, בגלל ויכוח עמוק ביניהם בעניין חוק משמרות הילדים. מועלם מסבירה את ההיגיון שבהצעת-החוק שלה ושל בנט
ח"כ שולי מועלם רפאלי

המוסדות האקדמיים בישראל כפופים למועצה להשכלה גבוהה (המל"ג), האמונה על הרמה האקדמית הנלמדת בהם. עם הקמת המוסדות האקדמיים באלקנה, אלון שבות ואריאל היה צורך להקים גוף ייעודי תחת אחריות הצבא, שכן החוק הישראלי לא הוחל עדיין ביהודה ושומרון. כך למעשה הוקם מל"ג יו"ש. אמנם המוסדות קיבלו על עצמם את הכללים הקפדניים של המועצה להשכלה גבוהה, אולם אין לזה תוקף פורמלי.
הבית היהודי מקדמת שורה של חוקים המוגדרים על ידי גורמים בשמאל 'סיפוח זוחל'. כמובן שחבריי למפלגה ואני לא מתנצלים ולא מתביישים בכך שאנחנו מקדמים את התפיסות האידיאולוגיות בשמן נבחרנו ופועלים להשגת נורמליזציה בחיי תושבי יהודה ושומרון – בין אם במאבק בהפליית צרכנים, שיפור תשתיות ובכלל המהלך האסטרטגי והדרמטי שמקדמת חברתי שרת המשפטים איילת שקד בהשוואת החקיקה, שמשמעותה שכל חוק חדש שיחוקק יוחל אוטומטית בכל רחבי ההתיישבות. על כן זו גם ההסתכלות על המוסדות האקדמיים ביהודה ושומרון שמעמדם, חובותיהם וזכויותיהם האקדמיות יהיו כשל שאר המוסדות האקדמיים שבתוך הקו הירוק. האחריות על האוניברסיטה באריאל לא צריכה להיות תחת אלוף פיקוד מרכז האמון על מל"ג יו"ש, כי אם על שר החינוך ויתר חברי המועצה להשכלה גבוהה הארצית.
נורמליזציה היא לא הסיבה היחידה שעומדת מאחורי החוק שאותו שר החינוך נפתלי בנט ואני מקדמים. ברגע שאוניברסיטת אריאל תהיה כפופה למל"ג הארצי, בדומה לאוניברסיטת תל אביב, יתאפשר להקים בה פקולטה לרפואה. כזו שתסייע למדינה להוסיף עוד ועוד רופאים איכותיים ולענות על צרכי מערכת הבריאות בישראל.
העובדה שעד היום האוניברסיטה לא יכלה להקים פקולטה לרפואה באריאל נובעת מכך שהייתה כפופה למל"ג יו"ש, בשל מיקומה בעיר אריאל. הקמת פקולטה לרפואה מחייבת התקשרות וליווי צמוד של בית חולים ישראלי, אולם האוניברסיטה באריאל, למרבה האירוניה, לא יושבת בהגדרה החוקית הזו ואיננה רשאית לבצע התקשרות שכזו. היו שסברו כי צריך לבטל את המגבלה הזו, אולם היא חיונית לשמירה על הרמה הגבוהה של לימודי הרפואה בישראל, דבר שמייחד אותה ביחס למדינות רבות בעולם המערבי. מגבלה זו מונעת התקשרות של מוסדות אקדמיים ממדינות זרות עם בתי חולים בארץ, התקשרות שכשלעצמה קריטית מבחינה אקדמית.
מקומם, אבל גם אוניברסיטת אריאל נמצאת בהגדרה של מוסד אקדמי זר ואת זה באנו לשנות. החוק לביטול מל"ג יו"ש יאפשר הקמת פקולטה לרפואה בלב השומרון, מהלך מתבקש הן לאזרחי ישראל, הן להתיישבות והן למערכת הבריאות.
(הכותבת היא יו"ר סיעת הבית היהודי)