סיני – משפחת בן דוד מחריש
ההורים: יפעת ובנימין
הילדים: תפארת-תהילה, רחל-שמחה, סיני-משה, אסתר-מינדל, נחמן, פינחס-אליהו, נתן, אדל-רבקה
ההורים של סיני משה מחריש, חשבו כיצד לקרוא לבנם, שהיה הילד השלישי אך הבן הראשון. יפעת רצתה את השם 'יוחאי' על שם הצדיק רבי שמעון בר יוחאי. בנימין סבר שעל שם רבי שמעון צריך לקרוא 'שמעון', ויפעת פחות התחברה. השניים מצאו כי בפיוט 'ואמרתם כה לחי' נכתב: "סִינַי סִינַי לוֹ נִקְרָא, אֲרִי שֶׁבַּחֲבוּרָה מִמֶּנּוּ תֵּצֵא תּוֹרָה, אֲדוֹנֵנוּ בַּר יוֹחַאי", והם התאהבו מיד בשם.
"לקראת הלידה רצינו לבחור שם נוסף", הם מספרים, "רצה ה' וסיני נולד בטו' בשבט בין הפרשות "בשלח" ל"יתרו" אז מה יותר מתאים מסיני משה?! יהי רצון שבזכות רבי שמעון ומשה רבינו הבן שלנו יהיה שופע בתורה וגם ממנו תצא תורה", הם מקווים.
כמה נדיר? כששואלים את סיני משה איך קוראים לו והוא מבקש לנחש, מסתכלים על הפאות והכיפה שלו וכמובן שמנסים; 'נחמן' 'נתן' 'ישראל דב' 'נפתלי' וכדומה, וכשסיני מספר ששמו 'סיני משה' כולם מתאהבים בשם.
אהבה ממבט ראשון: "הייתי רוצה שיקראו לי נחמן, אבל אני אוהב את השם שלי", אומר סיני.
סיני – משפחת גרין מקרית מלאכי
ההורים: רננה וידידיה
הילדים: סיני, עינת, ארבל ועומר
סיני, בן 10, כמעט ולא נקרא כך. אמא רננה מאוד אהבה את השם 'סיני', אבל אבא ידידיה לא כל כך התחבר. ואז, סבא של ידידיה, בשם סידני, נפטר שלושה חודשים לפני שסיני נולד, והשם נבחר סופית. איזה מזל…
כמה נדיר? במשפחת גרין אומרים שהשם נדיר, אבל סיני מכיר עוד ילד שקוראים לו ככה, בהשראתו.
אהבה ממבט ראשון: סיני מספר שהוא מאוד אוהב את השם שלו.
סיני וקמה – משפחת רוזיליו מדולב
ההורים: עופרה וישי
הילדים: עוז, נטע, סיני, רותם, קמה, בארי ועברי
למשפחת רוזיליו שבעה ילדים, בלי עין הרע. כולם עם שמות עם משמעות שקשורה לארץ ישראל ועם ישראל.
סיני, בן 11, נולד בחול המועד פסח בסופו של יום טיול מפרך. ההורים מספרים: "החלטנו לבחור לו שם שקשור למעמד הכי חשוב של עמ"י שהתרחש סביב תאריך הלידה שלו. הר סיני הוא ביטוי לצניעות וענוה, תכונות שרצינו להעביר לו ולחנך אותו אליהם.
"אחרי הברית גילינו שלסבא של סיני היה סבא רבא בשם סיני שלא שרד את השואה, אז נוספה משמעות נוספת לשם."
כמה נדיר? אין עוד סיני בישוב דולב. יחיד ומיוחד.
אהבה ממבט ראשון: סיני 'עף' על השם שלו. וההורים גאים: "הילד הכי מיוחד שיש עם השם הכי מיוחד ומרגש שיש."
קמה, המכונה קמושקה, בת 7, נולדה בערב יום ירושלים. למרות השם שלה, הכי קשה להעיר אותה, והיא ממש לא קמה… "פרוש השם- שיבולים המוכנות לקצירה. וזו בעצם התכונה שאנחנו רוצים שהיא תיקח לעצמה; הבשלות והבגרות והיכולת להישאר יציבה בעד איתני הטבע כמו השיבולים הניצבות למרות הגשם (השורדות את כל החורף ונשארות יציבות ועומדות עד הקצירה)", אמה מספרת.
כמה נדיר? אין בדולב עוד ילדה שקוראים לה קמה.
אהבה ממבט ראשון: למרות שלא כולם יודעים להבין אותו כמו שצריך, קמה אוהבת את השם שלה ומבינה שהוא מאוד מיוחד.
קמה – משפחת אשכנזי מטנא עומרים
ההורים: עדי ושלומי
הילדים: אגם, ארבל, עוז, לביא, שניר וקמה
קמה, בת שנתיים, נולדה בין ל"ג בעומר לשבועות, בימי ספירת העומר בהם אנו מצווים "מֵהָחֵל חֶרְמֵשׁ בַּקָּמָה תָּחֵל לִסְפֹּר שִׁבְעָה שָׁבֻעוֹת". "קמה היא השלב בו השיבולים גבוהות והדורות בשלב האחרון לפני קצירתן. כך החלטנו לתת לה שם ישראלי, ארצי, עם חיבור למקורות ולתקופה בשנה", מספרים הוריה.
כמה נדיר? קמה היחידה שקרויה כך בישוב טנא עומרים, "אך אנו בטוחים שזה רק עניין של זמן בישוב מרובה ילדים כמו שלנו", המשפחה סבורה.
אהבה ממבט ראשון: קמה אוהבת מאוד את השם שלה ואמא מספרת שהיא מוסיפה בעצמה שלל כינויי חיבה כמו קמוש, ועוד.
קמה – משפחת בן שחר מפתח תקווה
ההורים: חלי ואורי
הילדים: חנוך, עופר, קמה ותינוקת טריה שנולדה סמוך לשבועות – אבל השם קמה כבר תפוס…
קמה בן שחר, בת חמש. כשאורי היה בצבא הוא התחתן עם חלי. בטיול אחרי השחרור, בקוסטה ריקה, הזוג פגש במטיילת ישראלית בשם 'קמה'. "התלהבנו מהשם", הם מספרים. "אחר כך נולדו לנו שני בנים וחיכינו שתגיע בת שתהנה מהשם הזה… עם קמה המקורית אנחנו שומרים על קשר בפייסבוק והיא עודכנה על כך".
כמה נדיר? "השם לא נפוץ אבל אנשים תמיד מעדכנים אותנו כשנולדת קמה איפה שהוא", המשפחה מספרת.
אהבה ממבט ראשון: קמה אוהבת את השם שלה! היא אפילו מציגה את עצמה – 'קמה בן שחר שיבולים'…
טנא- משפחת שליו מטנא עומרים
ההורים: ענבל וזיו
הילדים: טנא, אדר, פלא ולוקה הכלבה
טנא, בן 6.5, נולד להורים שאוהבים לטייל. הם הכירו כבר בטיול של אחרי צבא, בנפאל, המשיכו לטוס מסביב לעולם, עצרו כדי ללמוד ולהתחתן, ובין ירח דבש של שנה וטיולי מוצ'ילות בלאוס החליטו שהגיע הזמן להתמקם ולהרחיב את המשפחה. באינטרנט קפה בלאוס שבמזרח הרחוק, חיפשו בית בישראל, ומצאו את עצמם מגיעים ליישוב טנא עומרים שבדרום הר חברון. כשענבל הייתה בהריון הם כבר ידעו – לילד יקראו טנא. "לימים, כשהכרנו אותו, הבנו שהוא אכן טנא ומלא בכל טוב", הם מספרים.
כמה נדיר? "כשהגענו לישוב הכרנו שתי ילדות שקוראים להן טנא. מאוד אהבנו את הייחודיות של השם ואת המשמעות וזה הקל עלינו בבחירת השם", ענבל מתארת.
אהבה ממבט ראשון: טנא אוהב את השם שלו ובכל חג שבועות הוא נרגש לעצב ולעטר טנא משלו.
(שבועות תשפ"א)