מתכונים מ"המצודה" – לכבוד השנה החדשה, אנו שמחים לחלוק עמכם מתכונים נבחרים לארוחת החג מאת שף מלון מצודת דוד, כפיר מיסניקוב
עוגת דבש וקרמל
המצרכים:
6 חלמונים
6 חלבונים
½ כפית קינמון
½ כוס קפה שחור
2 כפות קוניאק
1 כוס דבש
½ כוס שמן
2 כוסות קמח
½ כפית סודה לשתייה
1 כוס סוכר חצי כוס מים
אופן ההכנה:
מכינים קרמל מכוס סוכר וחצי כוס מים
מקציפים חלבונים עם חצי כוס סוכר
מערבבים במטרפה חלמונים, קוניאק, דבש שמן ואת הקרמל, עד לקבלת עיסה
מוסיפים את כל המצרכים היבשים ומערבבים היטב
מקפלים את קציפת החלבונים לבלילה ואופים ב-165 מעלות ל-45 דקות עד שהקיסם יוצא יבש.
צלעות טלה ברוטב רימונים ושזיפים
המצרכים:
שדרת צלעות טלה
טימין
רוזמרין
שמן זית
שום קלוף
חצי כוס רכז רימונים
2 כוסות מיץ רימונים
150 גרם שזיפים יבשים
2 בצלים לבנים.
מקל קינמון
חצי כוס סילאן
אופן ההכנה:
מנקים את צלעות הטלה משומן עודף ומשאירים עצם חשופה
משרים את הצלעות במרינדה של שמן זית, שום כתוש, טימין, עלי רוזמרין ורכז רימונים למשך לילה
למחרת: מעשנים את הצלעות בעשן עצי תפוחים למשך שעתיים בחום של 100 מעלות (למי שאין מעשנת ניתן לדלג על שלב זה)
מטגנים בסיר רצועות בצל לבן עם מקל קינמון, מוסיפים את השזיפים ומטגנים עד להזהבה של הבצלים.
לאחר מכן – מוסיפים 2 כוסות מיץ רימונים, את הסילאן ורכז הרימונים
מתבלים במלח ופלפל ומצמצמים עד שכמות הנוזל קטנה בחצי
במגש עמוק – מסדרים את הצלעות, שופכים עליהן את גלייז הרימונים והשזיפים.
אופים את המגש ב-180 מעלות, מכוסה בנייר כסף, למשך שעה וחצי
מוציאים את נייר הכסף ואופים עוד עשר דקות בחום גבוה לקירמול
להגשה: פורסים את הצלעות ומגישים עם הרוטב והשזיפים המקורמלים.