את הסיפור המקראי של תיבת נח כולנו מכירים, איך נכנסו זוגות-זוגות יחד כל בעלי החיים כדי לשרוד את המבול הגדול. בהשראת הסיפור התנ"כי המפורסם, נפתחה תערוכה מרתקת במוזיאון הטבע התנכ"י – אמנות תיבת נח, תערוכה המוקדשת לתיבות נח ולייצוג השונה שלהן מרחבי הגלובוס. מדהים לראות שבתרבויות ובדתות רבות ברחבי העולם תיבת נח היא מוטיב שחוזר על עצמו בפרשנות שונה בהתאם לתרבות המקומית.
בעבודת ליקוט שנמשכה כשנה וחצי, אסף מנהל מוזיאון הטבע התנ"כי, הרב ד"ר נתן סליפקין, אוסף ייחודי של עשרות דגמים אמנותיים של תיבות נח. האוסף המרשים כולל יותר מ-100 ייצוגים של תיבת נח, וביניהם: דגמים, תמונות ויודאיקה מ-16 ארצות שונות – מארה"ב ועד הפיליפינים, מרוסיה ועד מוזמביק.
לתערוכה שני חלקים המציגים את תיבות הנוח מנקודות מבט שונות. החלק הראשון, "תיבות מסביב לעולם", חושף את המבקרים למגוון רחב של תיבות כאשר כל תיבה מייצגת את התרבות העממית המקומית ואת חיות הבר המאפיינות את אותו האזור. כך למשל תיבת נח מסין מעוצבת כספינת דרקון עתיקה המציגה את נח ונעמה כבעלי עיניים מלוכסנות וסביבם דובי פנדה, נמרים ותאו מים אסיאתי. בתיבה הארקטית ימצאו המבקרים איילי צפון, ינשופי שלג ודובי קוטב. בתיבה האפריקאית הדמויות מגולפות בעץ, הן כהות עור, והחיות האופייניות הן פילים, גנו וחזיר יבלות.
חלקה השני של התערוכה, "יופי התיבה", מציג מגוון דגמים אמנותיים הנעים מדמויות בדיל זעירות ועד תיבות ענקיות עם עשרות רבות של בעלי חיים מגולפים ביד. חלקן אף מציגות מינים נדירים ויוצאי דופן כמו עצלנים, דובי נמלים וברווזונים. אחד הדגמים הוא תיבה בבנייה שבה בעלי החיים נחלצים לעזרתו של נח – הפילים גוררים את הגזעים והבונים מגלפים אותם. תיבה נוספת היא תיבה שנבנתה על ידי הרב ד"ר נתן סליפקין, "תיבה על סף הכחדה", ובה 24 מינים בסכנת הכחדה וביניהם דובי פנדה, גורילות ודובי קוטב ולצידם שלושה מינים ש"פספסו" את ההפלגה ובכך למעשה נכחדו מן העולם – הדודו, שור הבר והזאב הטסמני.
הרב ד"ר נתן סליפקין אומר: "מדהים לגלות עד כמה נוכח רעיון תיבת נח כמעט בכל תרבות ועם. עצם הקיום של התיבה, בה מקובצים מיני בעלי חיים שונים, בדרך לעולם חדש וטוב יותר, הפך את התיבה לסמל לשמירת טבע ושימור מינים בסכנת הכחדה. הדבר שהכי ריגש אותי הוא לראות כיצד בכל מקום על פני הגלובוס יצרו תיבה מעוצבת, בהתאם לרוח ולתרבות המקום וגדשו אותה בבעלי חיים מקומיים. במהלך איסוף התיבות הכרתי אומנים מקומיים, חלקם יחידים במינם, המשמרים טכניקות עתיקות, ונפעמתי מסיפורים אנושיים מקסימים שאת כולם קושר המוטיב של תיבת נח".
מוזיאון הטבע התנ"כי ממוקם בסמוך לבית שמש, והוא אוצר בתוכו חוויית ביקור מיוחדת במינה. מקים המוזיאון, הרב ד"ר נתן סליפקין, חקר ופיתח את נושא בעלי החיים של התנ"ך, הסמליות שלהם וההיסטוריה של החיים שלהם בארץ. במוזיאון יוכלו המבקרים למצוא יונקים, זוחלים, פרוקי רגליים ודו חיים רבים ומגוונים המוזכרים בתנ"ך והמאפיינים את האזור. בנוסף, קיימים במוזיאון: אוסף השופרות הגדול ביותר בעולם, אוסף מרשים של קונכיות וצדפים, אוסף מינרלים ומוצגים נדירים ביותר ועוד.