בן 65, נשוי לשרה ואב ל-8 ילדים, סב ל-27 נכדים, גר בשילה, מייסד ומנכ"ל קרן נאמן – הגשר הפיננסי בין תורמים מצפון אמריקה לעמותות בישראל
הילדות והחיים בקנדה
גדלתי בבית יהודי בקנדה, למדתי בבית ספר יהודי, וזה היה מקום טוב לגור בו. בשנות ה-60 וה-70 הייתה כמות גדולה של יהודים שם, ולא הייתה בעיה כלל להיות יהודי. אבל זה היה עולם שונה לחלוטין מהיום. כל הסיפורים של אבא על הקמת המדינה ושירותו בהגנה ובצה"ל השפיעו עלינו – זה מה שהניע אותנו בסופו של דבר לחלום על עלייה לישראל.
העלייה ארצה

אשתי ואני הגענו בשנת 1987, שהיה עולם אחר כאן. זה היה סוג של נסיעה בזמן: עלינו על מטוס בואינג 747 של אל-על בJFK- בניו יורק, ולמחרת, עברו 12 שעות, וחזרנו 30 שנה אחורה. בשנות ה-80 ישראל עדיין הייתה כמעט מדינת עולם שלישי. לא היה קל – עזבנו את כל החיים, כל מה שהיה לנו, והתחלנו מאפס עם שלושה ילדים ומעט כסף.
למה בכל זאת? כי לחיות כיהודי יש רק מקום אחד, וזה רק כאן. כשאתה גר בחו"ל, אין יום שאתה לא מתנצל בפני הגויים שאתה יהודי. אין מקום בטוח ליהודים, רק כאן, ולכן החלטנו שהילדים שלנו יגדלו כאן.
יהדות צפון אמריקה
מעריך מאוד את התמיכה הרבה שלהם במדינת ישראל, אך אני גם מרגיש דאגה למצב של יהדות צפון אמריקה. ההתבוללות עברה את רף 50-60% עכשיו, והאנטישמיות גוברת. בקרב הצעירים בגילאי 20-35 יש פחות עניין בישראל, ובאוניברסיטאות המצב קשה. אני מקווה שהמצב ישתפר, אבל יש הרבה אתגרים מול הקהילה היהודית שם.
היישוב שילה
אני לא מכיר מקום אחר בארץ שמגיע לרמת החסד של המקום הזה – משהו מדהים. גם היסטורית, אמרו ששילה הקדומה בתנ"ך הייתה ידועה כמקום של חסד. איכשהו זה נמשך גם היום, אחרי אלפי שנים.
קרן נאמן
בפשטות, אנחנו הגשר הפיננסי בין תורמים מצפון אמריקה לעמותות ולמיזמים חברתיים בישראל. החלטנו לעלות לכאן ואמרנו: אנחנו רוצים שיהיה ערך לחיים שלנו, שנוכל לעשות משהו טוב, לא בשביל הכותרות. אם הצלחנו לחיות חיים טובים ועוד לעזור למישהו אחר, אז הכל היה שווה. עזרנו לעמותות ישראליות לגייס כבר מאות מיליוני שקלים. עשינו את זה מתוך רצון לעשות משהו טוב עם החיים שלנו כאן. זה המניע של הקרן – לקום בבוקר ולהגיד: "בואו נעשה עוד משהו טוב היום".
פודקאסט 'כסף אנושי'
פודקאסט שהוצאנו לדרך בשיתוף רדיו 103fm בשם "כסף אנושי – הצד השלישי של המטבע". בפודקאסט אנחנו מארחים בכל פרק דמויות מפתח מעולם המגזר השלישי, שחולקות ידע מקצועי, סיפורי ההקמה של הארגון ומאחורי הקלעים, סיפורים אישיים וטיפים פרקטיים. באמצעות הפודקאסט הצלחנו להקים פלטפורמה לעמותות הקטנות – הן עושות עבודה נפלאה וחשובה בקהילות, אבל אין להן תקציבים לפרסום.
המטרה הייתה להעלות את רמת המודעות לפילנתרופיה כאן במדינה. המילה "פילנתרופיה" מגיעה מיוונית: "פילוס" (אהבה) ו"אנתרופוס" (אנושות), כלומר אהבת אנושות. זה לא דווקא כסף – זה לעזור לאנשים שצריכים עזרה. ראינו את זה בעקבות המלחמה – כל אחד חיפש דרכים לעזור, גם מי שלא יכול לתרום כסף.
העלייה ארצה מאז מלחמת 'חרבות ברזל'
המלחמה הזאת פתחה עיניים – גם למי שחשב שאפשר להמשיך לחיות כיהודי בתפוצות. יש יותר ויותר פניות של אנשים בגילי ששואלים על עלייה.
עונג שבת עבורי
שבת זה זמן למשפחה, לנוח ולהתנתק מכל העולם ומכל הבעיות. איך נכתב בזמירות: "להתענג בתענוגים". אני לא מבין איך אנשים חיים בלי זה – יום שלם להיות עם המשפחה, בלי טלפונים, בלי עסקים, רק לחיות את החיים האמיתיים.