אנשים דתיים נוטים להיות בריאים יותר, מאושרים יותר ומוסריים יותר מאנשים שחיים במנותק מהדת. כך עולה ממאות מחקרים שבדקו את הנושאים הללו. כמה ממצאים בולטים:
אושר – מטא-אנליזה של מאות מחקרים בתחום מצאה כי רמות גבוהות של מעורבות דתית קשורות באופן חיובי לאינדיקטורים של בריאות פסיכולוגית (סיפוק, אושר, השפעה חיובית, מוראל גבוה) ולהפחתה בדיכאונות, מחשבות וניסיונות התאבדות, ושימוש מזיק בסמים ואלכוהול. בפרסום של הלמ"ס משנת 2016 הופיעה התפלגות האנשים המגדירים את עצמם "מרוצים מאד מחייהם" לפי רמת דתיות: חרדים- 62%, דתיים- 40%, מסורתיים- 31% וחילונים- 26%. במחקר בנושא התאבדויות שפורסם בשנת 2010 על ידי מרכז המחקר והמידע של הכנסת, נמצא כי שיעורי ההתאבדויות נמוכים משמעותית בקרב דתיים לעומת חילונים. סקר של מכון גיאוקרטוגרפיה משנת 2010 הראה שחילונים סובלים מחרדה ודיכאון פי חמישה יותר מדתיים וחרדים.
בריאות – מחקר של האוניברסיטה העברית בשנת 2005, מצא שדתיים מאריכים ימים יותר מאשר חילונים. הסיכוי למות בטרם עת בישובים ובשכונות דתיים נמוך יותר ב-30%. מחקר נוסף בחן לאורך 16 שנים את נתוני התחלואה והתמותה ב-22 קיבוצים, חציים דתיים וחציים חילונים, וגילה יתרון בריאותי לתושבי הקיבוצים הדתיים בכל שכבות הגיל. שיעור התמותה ממחלות לב בקיבוצים החילוניים היה גבוה ב-93%, ואילו שיעור התמותה בקרב חולים שסבלו מגידולים היה גבוה ב-67%. מחקר אחר גילה שאחוז התמותה בקרב מבוגרים הפוקדים את בית הכנסת בקביעות, נמוך ב-75% מאשר אצל אלה שלא. לדברי ד"ר הרולד קניג מאוניברסיטת דיוק, "לחוסר מעורבות דתית יש השפעה על התמותה, המקבילה ל-40 שנות עישון קופסת סיגריות אחת ביום".
מוסר – דתיים יהודים עוסקים בפעילות התנדבותית ב-250% יותר מהאוכלוסייה החילונית. יותר מ-93% מהמחזור של ארגוני החסד הגדולים בישראל שייך לארגונים המופעלים על ידי דתיים. גם בנוגע לתרומות כספיות, שיעור התורמים ה"משמעותיים" בקרב דתיים מובהקים גבוה ביותר מ- 600% ביחס לשיעורם אצל החילונים. דתיים גם מובילים בתרומת דם, הם מהווים למעלה מ-97% מתרומות האיברים האלטרואיסטיות.
בניגוד למראית העין, האושר האמיתי לא נמצא בחיי הפקרות אלא באמונה. אשריך בעולם הזה, וטוב לך בעולם הבא.
(בשלח תשעט)
מאושרים יותר, בריאים יותר, מוסריים יותר
השארת תגובה