קהילות בני נח פרושות מסביב לעולם, אך בעוד הן הולכות ומתרבות על פני הגלובוס, בארץ אין כמעט מודעות לקיומן
בני נח הינם בני דתות אחרות לשעבר שבוחרים לשנות את אמונתם לטובת האמונה היהודית ואמונה באלוקים אחד וקבלת שבע מצוות בני נח. מדובר בנוצרים, מוסלמים או בודהיסטים (רובם נוצרים) שהחליטו לעזוב את דתם לטובת אמונת בני נח. הם לא יהודים וגם אין להם כוונה להתגייר, ורבבות כמותם פזורים ברחבי העולם כאשר הם מאמינים בתורת ישראל ומקיימים את שבע המצוות שנתנו לנח ובניו. קהילות בני נח פרושות מסביב לעולם: בארצות הברית, בריטניה, בפיליפינים, בהולנד, ברוסיה, באוקראינה, אפריקה, אמריקה הלטינית ועוד. אך בעוד הן הולכות ומתרבות על פני הגלובוס, בארץ אין כמעט מודעות לקיומן.
למצוות בני נח יש תוקף אוניברסאלי וחייבים בהן כל בני האדם, מטרתן ליצור חברה מתוקנת בעלת ערכים מוסריים גלובליים אשר על ידם יתקשרו הגויים עם הקב"ה. מצוות בני נח כוללות שישה איסורים וציווי אקטיבי אחד: עבודה זרה; איסור עבודת אלילים, ברכת השם; נאמר בלשון סגי נהור – זהו איסור על קללת שם השם, שפיכות דמים; איסור רצח, איסור גילוי עריות, איסור גזל, איסור אכילת אבר מן החי, מצוות דינים; הקמת מערכת משפט וצדק.
בני נח רבים, מאמצים ושומרים כיום מצוות נוספות, מתוך רצון והתנדבות. הרב אורי שרקי כתב "שולחן ערוך לבני נח" שבו מפורטות המצוות שבן נח יכול לקיים ובאיזה אופן. כמו כן הוא פרסם סידור לבני נח. בני נח אחרים אוכלים רק בשר שחוט ומכינים לעצמם יין כשר אבל לא חולקים אותו עם יהודים.
מי שמקבל על עצמו להיות בן נח, עוזב את דתו הקודמת, אבל אינו מאמץ את היהדות ולמעשה אין הוא משנה את זהותו באופן רדיקאלי לעומת הגר, לכן יותר קל לאמץ את אמונת בני נח מאשר לעבור גיור מלא. רבים מהם לא מעוניינים בגיור, הם מאמינים שתפקידם הוא להיות בני נח כדי לחבר מבחינה אמונית בין העולם היהודי לעולם כולו. באופן מפתיע, בני נח הם לא-יהודים המקבלים על עצמם את האמונה וההשקפה האורתודוקסית.
מעמדם של בני נח מורכב; הם יצאו מהנצרות אבל לא נכנסו ליהדות ולעם ישראל באופן מלא. הם מקבלים על עצמם את האמונה היהודית, אבל לא את קיום מצוות התורה. הם אמונה, לא דת ולא לאום, לא פעם הם סובלים הן מהנוצרים שרואים בהם יהודים שעזבו את האמונה הנוצרית ומגלים אנטישמיות כלפיהם, והן מהיהודים שלא מכירים אותם ומתייחסים אליהם כגויים ואינם מבדילים בין בני נח ונוצרים.
התופעה של ריבוי בני נח בעולם היא תופעה חדשה. עד כה היהודים לא הרגישו צורך לקרב לא יהודיים לאמונה יהודית וגם הגויים לא מצאו את דרכם ליהדות. חז"ל דיברו על החובה של האנושות לשמור על שבע מצוות בני נח אבל לא פעלו באופן מעשי לצורך כך. הראשון אשר כתב על החיוב של עם ישראל ללמד ואפילו לכוף את העולם לשמור שבע מצוות בני הנח הוא הרמב"ם: "וכן צוה משה רבינו מפי הגבורה לכוף את כל באי העולם לקבל כל מצוות שנצטווה נח וכל מי שלא קיבל ייהרג… כל המקבל שבע מצוות ונזהר לעשותן הרי זה מחסידי אומות העולם ויש לו חלק לעולם הבא" (רמב"ם פ"ח מהלכות מלכים הלכה י' – י"א).
רק בדור הקודם, לפני כארבעים שנה, קרא הרבי מלובביץ זצ"ל, לעורר את הוראת שבע מצוות בני נח לאנושות. בעבר יהודים נמנעו מלעסוק בהפצת שבע מצוות בני נח כיוון שהמעשה התפרש כפגיעה בדת הנוצרית אבל כיום אין חשש ופחד מכך שישראל ילמדו אמונה ומוסר לעולם. הרבי קרא לכל יהודי להפיץ את רעיון שבע המצוות בקרב אומות העולם, וזאת על פי פסק ההלכה שכתב הרמב"ם. הרבי ביאר כי אין הכוונה לכפייה בכח, אלא בהסברה נאותה וראויה, להסביר לכל אחד כי שבע מצוות אלו הן ערכי היסוד לקיום אנושות בריאה וצודקת, שתאפשר רבגוניות ותרבויות שונות יחד עם אחדות סביב האמונה בבורא העולם.
בהתוועדות משנת תשמ"ז אמר הרבי: "בדורות שלפנינו, כל ניסיון לפעול על אומות העולם בענייני אמונה, היה כרוך עם סכנת נפשות ממש, ולכן לא הייתה אפשרות לקיים ציווי זה. מה שאין כן בדורנו – לא זו בלבד שאין כל סכנה בדבר, אלא אדרבה, פעולה כזו מוסיפה בכבודם של ישראל בעיני כל העמים, בראותם שבני ישראל דואגים לא רק לעצמם, אלא גם ליישובו של העולם כולו, על ידי זה שיתנהג על פי צדק ויושר" (ספר ההתוועדויות תשמ"ז, כרך ג' עמוד 67).
אחת התופעות המעניינות והחשובות שקיימות היום בעולם הוא הרצון של רבבות בני אדם להתקרב לאמונה ולעם היהודי. בני נח הם דוגמה לכך שאנשים מבקשים לעזוב את אמונתם הקודמת ולהצטרף לאמונה היהודית. זו תופעה שלא ניתן להתעלם ממנה.
(שמיני תשפ"ב)