פעם במעט יותר משבע שנים מתרחשת ההזדמנות הזו, לחדש את הברית עם החובה לקבוע עתים לתורה. מחזור נוסף של "הדף היומי" יוצא לדרך. החידוש הנפלא מבית מדרשו של יהודה מאיר שפירא מלובלין, זכר צדיק וקדוש לברכה, ממשיך לחולל נפלאות. בכל העולם היהודי ישנן חבורות חבורות היושבות ועוסקות בחוט השידרה של התורה שבעל פה – התלמוד הבבלי. יום אחר יום, בימי שמחה ובימי אבל, בתעניות ובמועדים, בפורים וביום כיפורים, ובעיקר – בימי חול הרודפים יום אחר יום, נלמד דף אחר דף, על ידי נשים וגברים, זקנים וצעירים, תלמידי חכמים ואלה שזו לא הפעם הראשונה. ציבור ענק קובע עתים לתורה.
בראש ובראשונה – צריך להדגיש את היסוד הזה. חכמינו לימדו אותנו כי בשעה שאדם עולה למרום לאחר מאה ועשרים שנים, הוא נשאל שאלות בסדר מסוים. הראשונה שבהן נוגעת דווקא לחייו המוסריים, ולתחומי תעסוקתו: "נשאת ונתת באמונה". זוהי החובה הראשונה של כל אדם: להיות אדם מוסרי, ישר, שפרנסתו בהיתר, שאינו עובר על שלל המצוות המחייבות את עסק המשא והמתן. בכך מהווים דבריהם של חכמינו המשך למסופר בתורה שבכתב, כי הרבה הרבה שנים לפני מתן תורה נתחייבה האנושות כולה בערכים מוסריים, ואלה שרירים וקיימים עד היום. השנייה שבהן – היא "קבעת עתים לתורה?". ראשונים כבר הבליטו כי אין מדובר כאן רק בשאלה "האם למדת תורה", אלא "קבעת" – לאמור: האם תלמוד תורה הפך להיות חלק בלתי נפרד מסדר היום הקבוע שלך? זו השאלה שכל אחד מאתנו נשאל בבואו למרום, והיא מלמדת על החשיבות הגדולה של הקביעות הזו. קשה למצוא קביעות עתים לתורה גדולה יותר מאשר לימוד דף היומי – בכל מקום ובכל זמן, בכל התרחשות ובכל מרגוע.
וכלימוד דף היומי הזה נעשה בחבורה – מתרקמת החבורה סביב תלמוד תורה; וכשהוא נעשה סביב חברותא – נקשרת חברות עמוקה בין אדם לרעהו; וכיום יש אפשרויות רבות דרך הרשת, אתרים, פודקסטים, שידורים, ועוד דרכים רבות להתקשרות בתורה. ואפילו כשיושב אדם לבדו ללמוד תורה – יש בכך מעלה סגולית רבה, גם לו עצמו, וגם מעצם העובדה שהוא רוקם את עצמו בתמונה הגדולה של תלמוד תורה בישראל.
ולאורך הזמן – נקלטים בו גם התכנים. על אף שנדמה לעתים כי מה שנלמד היום נשכח מחר, ותיקי מלמדי הדף היומי מעידים שיש מעלה אפילו לנרדמים בשיעורי הדף היומי, ודברי תורה מפעפעים בנפש. לא זו בלבד, אלא שהשפה ההלכתית, המשא והמתן הייחודיים לגמרא, דברי האגדה, פגישה עם ציטוטים מוכרים, סיפורי חז"ל ודרשות התורה – כל אלה מציתים האחד את השני, ויוצרים בנפש גם עולם רוחני ותורני המשפיע על ההתייחסות עצמה. ומתוך לימוד התורה אפשר שתתעורר גם אמונה עמוקה יותר, ונאמנות גדולה ומאירה למצוות עצמן ולדרך העולם שיש ללכת בה.
הבה ננצל כולנו את ההזדמנות הזו, ונצטרף ל"דף היומי" במחזור המתחיל בח' בטבת – ונהיה חלק מעולם הולך ומתקשר בתורה שבעל פה, ומתוך כך בכל עולמנו הרוחני והאמוני. (וישלח תשפ)