אחד מרבני הציבור החרדי סיפר לי על הורים שהגיעו לשאול שאלה חמורה: הנה מצאו שידוך נאה לבן, הכלה התרצתה והבן התרצה וגם ההורים הסכימו, אך אחד מאחיי הכלה יצא לתרבות רעה (הפסיק לשמור מצוות) ועל כן הם חוששים.
ענה להם הרב שאפילו עם אברהם אבינו לא היו משתדכים, גם לא עם יצחק, שהרי מהם יצאו לתרבות רעה מחצית מהבנים ואילו במשפחה ההיא רק אחד מבין שמונה.
יש מחלוקת כמה נשים היו לאברהם. בילקוט שמעוני נמצאת הדעה ששלוש נשים היו לו, וכך לשון הילקוט:
"ושלש נשים נשא אברהם, שרה בתו של שם, קטורה בתו של יפת, הגר בתו של חם" (ילקוט שמעוני איוב,רמז תתקד)
ילקוט שמעוני הוא אוסף מדרשים שנוצר במאה האחת-עשרה, או המאה השלוש-עשרה באירופה. המדרש על שלוש הנשים לא נמצא במקורות קדומים לו ויתכן שהוא מהדברים שהוסיף המחבר מדעתו או צירף ממדרש שנעלם. התקופה שבה חי המחבר, הייתה ליהודים תקופת בלהות גמורה. מסעי הצלב ומעשי זוועה ביהודים היו דבר שבשגרה. הגוי לא היה יכול להיתפס כאנושי.
והנה, המחבר שחי בתקופה זו, לא נרתע מלהדגיש שמבניו של אברהם יצאו גויים רבים ובמילים אחרות, כולם למשפחה אחת השתייכו. יתר על כן, לפי המדרש לא היה מי מבניו של נח שלא השתדך עם אברהם. כביכול, רצה הדרשן להדגיש שהקשר של אברהם הוא לכל הגויים, אב המון גוים במובן הממשי.
קשה ליהודי לראות את עצמו כחלק ממשפחה שרודפת אותו, אך התורה ומדרשים ודרשנים מספרים על כך שאומות העולם הן חלק מאבותינו, במשפחה אחת גדלנו.

sandy-milla
יתר על כן, רבקה אינה השידוך המועדף כיום על מחפשיי הייחוס. אביה הוא עובד עבודה זרה ואיש מפוקפק, כך הם אביהם של רחל ולאה. התורה מעצבת את הסיפור היהודי באופן שבו הגוי ייתפס כחלק ממשפחה זו. בתקופה שבה אנו נמצאים, קשה לראות את הגוי כחלק מהסיפור היהודי. אל מול המלחמה ואל מול המשטמה האנטישמית שבעבעה שנים רבות וכעת פרצה גם בעולם המערבי, אומות העולם ראויות לחשד. אך לא כך נוהג אברהם, הוא כורת בריתות, מנהל משא ומתן ומתנהל מול העמים שסביבו.
בעומק הגישה נמצאת ההנחה היסודית שברואיו של הקב"ה הם מכלול הקשור זה בזה. אמנם לישראל חלק ייחודי אך הוא חלק מהמכלול ולא פרק בפני עצמו. הדת היהודית ייחודית בכך שהיא לא מבקשת מכל עמי העולם להפוך למה שהיא אלא משאירה אותם במצבם. לא כך בדתות אחרות. זו הסיבה שאין מצווה מיוחדת לגייר ויתכן שיש גם הסתייגויות מגיור, ועם זאת, רבים מגדולי עמנו היו גרים. המדרש מספר על ההזדמנות שנתן הקב"ה לאומות לקבל את התורה. מטרת המדרש היא לבנות תשתית הכרתית שטוענת שכל בני האדם ראויים ורק הבחירות שלהם מפרידות. אברהם הוא, אם כן, אבי האומות ומעתה הבחירה נתונה לאומות האם להשתייך למשפחה זו אם לאו. זו בחירה שלהם ולא המהות שלהם.