מירב הייתה מטופלת אצלי לפני שנתיים. היא הגיעה אליי עם בלוטת תריס לא מאוזנת, ומדדי הדלקת אצלה בגוף היו גבוהים. עם שינוי תזונתי, מעקב בדיקות דם ותוספים – הצלחנו לאזן אותה. בסופו של דבר, היא הורידה באופן מלא את התרופה לאיזון בלוטת התריס.
לפני חודשיים היא חזרה אליי: "הפעם זו מחלת מנייר. לפני חודשיים חליתי בקורונה, ומאז אני חולה: דלקות גרון אחת אחרי השנייה, ואז ברונכיטיס ואח"כ התחילו לי התקפים של מחלת מנייר בכל 5 ימים. התחלתי טיפול קונבנציונלי, אבל אני עדיין סובלת מהתקפים וגם מרגישה שהגרון כואב שוב".
שלחתי למירב רשימת מדדים לבדיקת דם בהתאם למה שהיא סיפרה. היא ביצעה את הבדיקות וקבענו פגישה. "האמת, אני חוששת להתחיל טיפול כי אני בתקופה שבה אני בקושי ישנה בלילה בגלל הבן הקטן שלי", היא שיתפה. "ואני גם מפחדת שלא אצליח להתמיד בתזונה. מה את מציעה?". "בפגישת האבחון אני בונה לך תוכנית מותאמת אישית", עניתי לה, "אז אשתדל לבנות לך מה שמתאים לאורך החיים שלך, ולמה שאת כן יכולה לשנות ולשפר. נראה גם מה אפשר לעשות בעניין השינה, שאף הוא חשוב לתהליך הריפוי. אנחנו הולכות צעד-צעד".
אז מהי מחלת מנייר?

pexels rfstudio
מחלת מנייר היא מצב רפואי המשפיע על האוזן הפנימית, והיא מתאפיינת בהתקפים של סחרחורות, רעש באוזן, ירידה בשמיעה ותחושת לחץ באוזן. המחלה נובעת מהפרעה בלחץ הנוזלים באוזן הפנימית, אך הסיבה המדויקת להפרעה זו עדיין אינה ברורה. הסימפטומים יכולים להופיע פתאום למשך כמה דקות עד כמה שעות, ולעיתים הם מלווים בבחילות ובהקאות. הטיפול כולל בדר"כ תרופות להקלת הסימפטומים, דיאטה דלת מלח, ולעיתים יש צורך בטיפולים נוספים כמו פיזיותרפיה או ניתוח במקרים חמורים.
התחלנו טיפול ויצאנו לדרך. מדדי הדלקת של מירב היו גבוהים, ובהתאם לתשאול ולשאר התסמינים החלטנו שהמטרה הראשונית היא להוריד מדדי דלקת. בהתחלה מירב הרגישה החמרה, עם ליחה ושיעול, והאוזן נאטמה שוב אחרי שכן הייתה הקלה. אבל בתהליך ריפוי שורשי ועמוק, יש לעיתים מעט נסיגה אחורה בתסמינים.
הוספנו טיפול בהומאופתיה מודרנית כדי להקל על התסמינים, מנוחה ושתיית הרבה נוזלים. אחרי יומיים התחיל שיפור. התקפי הסחרחורות פחתו בתדירותם. לאחר שבוע נוסף, חל שיפור עצום במצבה של מירב והיא חזרה לתפקד באופן כמעט מלא. אחרי כחודש וחצי מתחילת התהליך, גם מדדי הדלקת ירדו. כיום, מירב מרגישה מעולה.