מינימום אלתורים
את העקרון של "אל תביאנו לידי נסיון", וכן 'מי שטרח בערב שבת – יאכל בשבת', רובנו משתדלים ליישם לפני כל
את העקרון של "אל תביאנו לידי נסיון", וכן 'מי שטרח בערב שבת – יאכל בשבת', רובנו משתדלים ליישם לפני כל
במקביל לארגון אוכל כשר בעת השהייה בחו"ל, חשוב לדאוג גם לכשרות האוכל בטיסה, במיוחד בטיסות שאורכות זמן רב. כמו בכל
יצחק דביר דגים מהווים אופציה קלה להעשרת התפריט בחלבונים. אפשר בקלות לזהות את כשרותם, ולכן הם מצרך מבוקש למטיילים בחו"ל.
הכלל הקובע את כשרותם של מוצרים מן החי הוא "היוצא מן הטמא טמא". ביצי בעלי חיים טמאים אסורות באכילה, לדוגמא:
כשרות הקוקה קולה מסעירה את עולם הכשרות שנים רבות. הקושי לקבל מידע אמין בנושא זה נובע מהסודיות שעליה שומרים בחברת
ט"ו בשבט התקדש כ'חג הפירות היבשים', ככל הנראה כשאריות מימי הגלות בהם התרפקו בגעגוע על הפירות היבשים מארץ ישראל. באופן
בעת היעדרנו מחדר המלון מבקרים בו עובדי תחזוקה ושירות חדרים שאינם יהודים. חכמים אסרו להותיר מאכלים כשרים בסביבת גויים ללא
שלמה המלך אומר: "טוב לשמוע גערת חכם מאיש שומע שיר כסילים" (קהלת ז ה), אין להבין את דבריו כפשוטם: שדברי
כשהבינו חכמים שהגלות לא תהיה קצרה, ביקשו להציב גבולות ברורים בין ישראל לעמים כדי להילחם בהתבוללות. לצד איסור 'בישולי גויים'
כשמוצאים נופש במלון או בספינה בעלת השגחת כשרות, רבים מאיתנו חשים אפשר להסיר את דאגת המזון ולהתמקד בשאר הארגונים. אלא,
הכל התחיל לפני 21 שנה, אז הוקם עלון פרשת השבוע "שבתון" שחולק בבתי הכנסת הדתיים הלאומיים, שקנה לו שם של כבוד על דלפקי בתי הכנסת. מאז, העלון הפך לשבועון המוביל בציבור הדתי, ומעבר לדברי תורה ומדורים קבועים ומתחלפים על פרשת השבוע, נוספו כתבות מגזין, טורים אהובים ומדורי אירוח.
המדורים בשבתון נכתבים על ידי רבנים מוכרים, אנשי אקדמיה ומובילי דעה בציונות הדתית, והמגזין נוגע בכל מה שאקטואלי, חם ומעניין את הציבור הדתי.
השבועון מופץ בעשרות אלפי עותקים בכ-5,500 בתי כנסת ברחבי הארץ. בנוסף, מהדורה דיגיטלית המופצת בעשרות אלפי עותקים.
מייסד ועורך: מוטי זפט
עורכת אתר שבתון: אביטל דואן