פרק ד' בספר 'שופטים' מפגיש אותנו עם שופטת חדשה – דבורה. לעומת השופטים הקודמים, כאן אנחנו מקבלים דגש אחר על תפקידה. היא נביאה, והעם עולה אליה למשפט. הדגש הצבאי של השופטים שפגשנו, לא ניתן לה וכאשר מגיע העת להילחם בצבא סיסרא, היא קוראת לברק בן אבינעם לנהל את המערכה.
ניתן לראות חלוקה בין תפקיד הנביאה והשופטת לבין תפקיד איש המלחמה. ברק, אף שיודע לנהל מערכה צבאית, לא מוכן לחלוקה הזאת: "וַיֹּאמֶר אֵלֶיהָ בָּרָק, אִם תֵּלְכִי עִמִּי וְהָלָכְתִּי וְאִם לֹא תֵלְכִי עִמִּי, לֹא אֵלֵךְ. וַתֹּאמֶר הָלֹךְ אֵלֵךְ עִמָּךְ, אֶפֶס כִּי לֹא תִהְיֶה תִּפְאַרְתְּךָ עַל הַדֶּרֶךְ אֲשֶׁר אַתָּה הוֹלֵךְ כִּי בְיַד אִשָּׁה, יִמְכֹּר ה' אֶת סִיסְרָא וַתָּקָם דְּבוֹרָה וַתֵּלֶךְ עִם בָּרָק, קֶדְשָׁה".
הפשט שעולה מקריאה ראשונית של דברי דבורה, רציונלי מאוד. כאשר ברק ודבורה ינהלו את הקרב יחד וינצחו את סיסרא, לא יזכרו את ברק כדמות המרכזית, אלא את דבורה שהייתה שופטת ונביאה וכמובן גם אישה. העם יזכור את הפלא והחריגות של אישה שמנהלת מערכה, ותרומתו של ברק תידחק הצידה. הקריאה בהמשך הפרק מעלה כי לא רק שדבורה תהיה הדמות הדומיננטית בסיפור, אלא שגם הקרדיט על הריגת סיסרא וסיום הקרב לא יהיה שלו – שניהל אותו כמעט עד הסוף – אלא של אישה נוספת, יעל אשת חבר הקיני.

תשובתו של ברק לא מתוארת במילים אלא במעשים. הוא ניגש לנהל את המלחמה בהבנה שאת ההערכה בסוף יקבלו אחרות. הצורך בהערכה הוא צורך בסיסי של האדם ומופיע בכמה תיאוריות. מהמפורסמות שבהן זו תיאוריית הצרכים של מאסלו, שם הוא מזכיר "כבוד והערכה" כצורך הבסיסי הרביעי, אחרי צרכים פיזיולוגיים, צורכי ביטחון ושייכות.
יחד עם זאת, ניתן לראות בעיקר בעולם העבודה אבל גם מחוצה לו, שאנשים שונים זקוקים לסוגים שונים ולמינונים שונים של הערכה. הערכה שרבים כמהים לה תלויה באדם אחר – פידבק מהבוס, מחיאות כפיים מהצוות, תעודת הערכה. אחרים מצליחים להרגיש סיפוק כאשר הפרויקט שהם היו שותפים בו מצליח, גם אם הם לא מקבלים על כך טפיחה אישית בשכם. הביטחון העצמי שלהם מספיק מבוסס, כדי שהצורך בהערכה יסופק גם בלי הוקרה אישית.
אני חושב שזה משהו שברק יכול ללמד אותנו – כאשר אנחנו מאמינים במשימה, אנחנו יכולים לקבל ערך פסיכולוגי מעצם התפקיד וההצלחה בו, ופחות מהקרדיט בסוף. ממקום כזה של ענווה, בסוף הכבוד עצמו יגיע כחלק מעבודת הצוות. על אף תפקידן המכריע של הנשים בפרק, ברק נזכר גם הוא לדורות כשופט וכמושיע.